default-image

Έπλεξε το εγκώμιο της Χίλαρι ο Ομπάμα

Κόσμος
Έπλεξε το εγκώμιο της Χίλαρι ο Ομπάμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έπλεξε το εγκώμιο της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ενισχύοντας τις εικασίες ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν για το δίκτυο CBS στο Λευκό Οίκο, και της οποίας αποσπάσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Θα ήθελα απλώς να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να ευχαριστήσω δημόσια τη Χίλαρι, η οποία πιστεύω ότι θα παραμείνει ανάμεσα στους καλύτερους υπουργούς Εξωτερικών που είχαμε», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η οποία θα μεταδοθεί στην εκπομπή "60 minutes" αύριο Κυριακή. «Είχαμε μια καλή συνεργασία τα τελευταία τέσσερα χρόνια - θα μου λείψει», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας πως θα ήθελε η Χίλαρι Κλίντον, η οποία σύντομα θα εγκαταλείψει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, να παραμείνει στο πόστο της και τη δεύτερη θητεία του.

«Θέλω η χώρα να καταλάβει και να εκτιμήσει το σπουδαίο ρόλο που έπαιξε (η Χίλαρι Κλίντον) στη διάρκεια της θητείας μου και τις επιτυχίες της στη διεθνή σκηνή, χάρη στις ακούραστες προσπάθειές της», είπε ακόμα ο Ομπάμα.

Την Κλίντον διαδέχεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο γερουσιαστής Τζον Κέρι, το διορισμό του οποίου αναμένεται να επικυρώσει την Τρίτη η Γερουσία.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ την περίοδο 1993-2001 ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών το 2008. Η επιλογή της για το υπουργείο Εξωτερικών από τον Αμερικανό πρόεδρο προκάλεσε γενική έκπληξη. «Στην πολιτική και στη δημοκρατία άλλες φορές κερδίζεις τις εκλογές και άλλες τις χάνεις», επισήμανε η Χίλαρι Κλίντον στο CBS για να εξηγήσει γιατί δέχτηκε την πρόταση του Ομπάμα να συμμετάσχει στην κυβέρνηση του πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δε δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις με κανέναν άλλον παρά μόνο με τη σύζυγό του Μισέλ. Μοναδική εξαίρεση αυτή με τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στη γαλλική τηλεόραση το Νοέμβριο του 2011 στις Κάνες, στο περιθώριο της G20.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News