Κόσμος

Kατά της "El Pais" θα κινηθεί η κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα κινηθεί νομικά κατά της ισπανικής εφημερίδας "El Pais", μετά τη δημοσίευση στην πρώτη σελίδα της μιας ψεύτικης εικόνας του προέδρου Ούγκο Τσάβες στο νοσοκομείο.

Στη φωτογραφία φαίνεται ένας άνδρας διασωληνωμένος σε κρεβάτι νοσοκομείου, ενώ βρέθηκε στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο "Το μυστικό της αρρώστιας του Τσάβες" για περίπου μισή ώρα πριν την αποσύρει η ισπανική εφημερίδα. Η κυβέρνηση της χώρας χαρακτήρισε τη φωτογραφία «αλλόκοτη», ενώ η "El Pais" μετά τη δημοσίευσή της ζήτησε συγνώμη.

Η επίμαχη φωτογραφία

Η εφημερίδα ανέφερε σε δήλωσή της ότι πήρε τη συγκεκριμένη φωτογραφία από ένα άλλο μέσο ενημέρωσης, ωστόσο δεν κατάφερε να επαληθεύσει την ημερομηνία, τον τόπο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή δημιουργήθηκε.

Η φωτογραφία αυτή ωστόσο προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Καράκας. «Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι θα κινήσει τις κατάλληλες νομικές ενέργειες μετά από αυτή την έκδοση της εφημερίδας », δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας Ερνέστο Βιλέγκας.  

Ο υπουργός της κυβέρνησης της Βενεζουέλας ανέφερε ότι η νομική διαδικασία θα κινηθεί καθώς δεν μπορεί η ενέργεια αυτή να ανασκευαστεί με ένα πενιχρό συγνώμη από την "El Pais" προς τους αναγνώστες της αλλά και προς τη Βενεζουέλα.

Ο Τσάβες δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσια εμφάνιση από τη στιγμή που ξεκίνησε τη θεραπεία του στην Κούβα τον προηγούμενο μήνα. Η "El Pais" απέσυρε τη φωτογραφία από την ιστοσελίδα της και πήρε πίσω την πρώτη έντυπη έκδοσή της από τα περίπτερα, όπως αναφέρει ανταποκριτής του ΒBC στη Μαδρίτη.

Η αρρώστια του Τσάβες έχει μετατραπεί σε πολιτικό θέμα στη Βενεζουέλα, με τους πολιτικούς του αντιπάλους να ασκούν κριτική για την παρατεταμένη απουσία του προέδρου από τη χώρα.

Σχόλια