default-image

Νεκρός ο Νο2 της Αλ Κάιντα στην Υεμένη

Κόσμος
Νεκρός ο Νο2 της Αλ Κάιντα στην Υεμένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA), ο Σαουδαράβας Σαΐντ Άλι αλ Σέχρι, είναι νεκρός, ανακοίνωσε εξτρεμιστής ισλαμιστής στο λογαριασμό του στο Twitter, όπως αναφέρει σήμερα Τετάρτη το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Ο ισλαμιστής Αμπντάλα Μπεν Μοχάμεντ είπε, σύμφωνα με το SITE, ότι ο Σαΐντ Άλι αλ Σέχρι έχασε τη ζωή του έπειτα από «μακρά μάχη κατά της εκστρατείας των σιωνιστών και των σταυροφόρων».

Ο θάνατος του υπαρχηγού της AQPA δεν επιβεβαιώθηκε από ισλαμιστικές ιστοσελίδες που έχουν διασυνδέσεις με την εξτρεμιστική οργάνωση ούτε επιβεβαιώθηκε από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας ή της Υεμένης.

Ωστόσο η εφημερίδα σαουδαραβικών κεφαλαίων Al-Hayat γράφει σήμερα ότι μέλη της οικογένειάς του στη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν ότι ο αλ Σέχρι σκοτώθηκε σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου στην Υεμένη.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Σαΐντ Αλι αλ Σέχρι είχε διαψεύσει σε ηχητικό μήνυμα το θάνατό του τον οποίο είχε ανακοινώσει το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης. Πρώην κρατούμενος στο Γκουαντάναμο, παραδόθηκε στις σαουδαραβικές Αρχές το 2007 και ακολούθησε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που εφάρμοζε το Ριάντ για τους πολίτες του που επιστρέφουν από αμερικανική φυλακή. Κατόπιν διέφυγε για να ενταχθεί στις τάξεις της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.

Η AQPA ιδρύθηκε το 2009 από τη συγχώνευση των οργανώσεων της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη, μετά τα ισχυρά πλήγματα που υπέστη το τρομοκρατικό δίκτυο στη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News