default-image

Ακυρώνονται πτήσεις λόγω κακοκαιρίας

Κόσμος
Ακυρώνονται πτήσεις λόγω κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιτίας των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων και σήμερα στη Βρετανία, το ένα πέμπτο των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Χίθροου ματαιώθηκε, καθώς επίσης και το 40% των πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών προς τα αεροδρόμια του Παρισιού.

Περίπου 250 πτήσεις ματαθιώθηκαν, σύμφωνα με τις Αρχές του Χίθροου, ενώ υπολογίζεται ότι το χιόνι θα φτάσει τα έξι εκατοστά και θα υπάρχει χαμηλή ορατότητα κατά περιόδους. Υπολογίζεται ότι περίπου 1.300 πτήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά από και προς το Χίθροου, οι Αρχές του οποίου έχουν δαπανήσει 36 εκατομμύρια στερλίνες από το 2010 για εξοπλισμό αντιμετώπισης του χιονιού. Τα δυο μικρότερα αεροδρόμια του Λονδίνου, Γκάτγουικ και Στάνστεντ, λειτουργούν ομαλά σήμερα, αλλά δεν αποκλείονται καθυστερήσεις και κάποιες ματαιώσεις πτήσεων.

Οι αεροπορικές εταιρείες ματαίωσαν το 40% των πτήσεων από και προς τα δυο μεγαλύτερα αεροδρόμια Ορλί και "Σαρλ ντε Γκολ" στο Παρίσι, ενώ καθυστερήσεις άνω των 40 λεπτών σημειώνονται και σε πολλές σιδηροδρομικές γραμμές της Γαλλίας καθώς οι μηχανοδηγοί εκλήθησαν να μειώσουν τις ταχύτητες για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε περίπου 25.000 σπίτια στη νότια Γαλλία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News