default-image

Ανακρίνονται υπάλληλοι του Μπολσόι για την επίθεση με οξύ

Κόσμος
Ανακρίνονται υπάλληλοι του Μπολσόι για την επίθεση με οξύ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα για την επίθεση με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου Μπολσόι, Σεργκέι Φιλίν, διεξάγεται στους κόλπους του θεάτρου. Αυτό δήλωσε το Σάββατο ο γενικός διευθυντής του Θεάτρου Μπολσόι, Ανατόλι Ικσάνοφ, σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο. Σύμφωνα με τον ίδιο, από την Παρασκευή ανακρίνονται καλλιτέχνες και υπάλληλοι του Μπολσόι.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της ανάκρισης και μόνον οι ανακριτές θα είναι σε θέση στο τέλος να πουν ποιος είναι ο δράστης και ποια τα κίνητρά του», είπε ο Ικσάνοφ βγαίνοντας από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ο Σεργκέι Φιλίν. Η κατάσταση του τελευταίου χαρακτηρίζεται «σταθερή», όπως δήλωσε ο επικεφαλής των θεραπόντων γιατρών του.

Ο Ικσάνοφ επισκέφτηκε τον Φιλίν, ο οποίος βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, μαζί με το Ρώσο υπουργό Πολιτισμού Σεργκέι Μενίνσκι.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος χορευτής και χορογράφος Φιλίν, ο οποίος ανέλαβε το 2011 καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπολσόι, δέχτηκε επίθεση με οξύ από μασκοφόρο έξω από το σπίτι του στη Μόσχα, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News