default-image

Δακρύβρεχτο το δεύτερο μέρος της εξομολόγησης του Άρμστρονγκ

Κόσμος
Δακρύβρεχτο το δεύτερο μέρος της εξομολόγησης του Άρμστρονγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ενοχή του για την «προδοσία» απέναντι στο γιο του, την απώλεια των οικονομικών εσόδων που θα είχε από τους χορηγούς, την προσωπική ταπείνωση και το αίσθημα «καταδίκης σε θάνατο» μετά τον αποκλεισμό του από την ποδηλασία χρησιμοποίησε ο Λανς Άρμστρονγκ για να περιγράψει τον «εφιάλτη» που περνά στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην Όπρα Γούινφρεϊ, το οποίο ήταν αρκετά πιο συναισθηματικό σε σύγκριση με τον αρχικό ψύχραιμο απολογισμό του για τη χρήση αναβολικών.

Ο Άρμστρονγκ χαρακτήρισε «θανατική ποινή» τον αποκλεισμό του από από το άθλημα, αλλά εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί εκ νέου. Ο 41χρονος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευάλωτος όταν αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που είχε το σκάνδαλο στην οικογένειά του.

Προσπαθώντας αρκετές φορές να συγκρατήσει τα δάκρυά του, θυμήθηκε τη στιγμή που είπε στα παιδιά του ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι βάσιμες και τόνισε ότι η υπόθεση αυτή έχει καταστήσει τη μητέρα του «ερείπιο».

Ο πρώην πρωταθλητής του Γύρου της Γαλλίας είπε ότι η πιο ταπεινωτική στιγμή ήταν όταν έπρεπε να αποχωρήσει από το ίδρυμα για την έρευνα και την καταπολέμηση του καρκίνου, Livestrong, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος.

Ο Άρμστρονγκ παραδέχτηκε ότι του αξίζει να τιμωρηθεί για όλα αυτά τα χρόνια που έκανε χρήση αναβολικών. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η ποινή που του επέβαλε η USADA, η Αμερικανική Υπηρεσία Αντι-Ντόπινγκ, είναι πολύ βαριά σε σχέση με τις ποινές που έχουν επιβληθεί σε άλλους αθλητές που ομολόγησαν ότι έκαναν χρήση αναβολικών.

«Δε λέω ότι αυτό είναι άδικο, λέω ότι είναι διαφορετικό. Αξίζω την τιμωρία, όμως δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζω τη θανατική ποινή», είπε.

Ο 41χρονος ποδηλάτης πρόσθεσε ότι φιλοδοξεί να επιστρέψει στην επαγγελματική ποδηλασία αν και γνωρίζει ότι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. «Αν θα ήθελα να τρέξω στο Μαραθώνιο στο Σικάγο όταν θα είμαι 50 χρονών; Θα το ήθελα, αλλά δε θα μπορέσω. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί και πρέπει να ζήσω με αυτό», είπε.

Ο Άρμστρονγκ, ο οποίος αρνείτο ότι έκανε χρήση αναβολικών ως τη στιγμή που το παραδέχτηκε στη συνέντευξή του στη Γουίνφρι, και πάλι αρνήθηκε ορισμένες από τις κατηγορίες εναντίον του στο 1.000 σελίδων πόρισμα της USADA που οδήγησε στον ισόβιο αποκλεισμό του και την αφαίρεση των επτά τίτλων του Γύρου της Γαλλίας.

Ο Αμερικανός ποδηλάτης απέρριψε τις κατηγορίες ότι εξακολουθούσε να κάνει χρήση αναβολικών κατά την επιστροφή του το 2009 και υποστήριξε ότι δεν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει την USADA για να σταματήσει την έρευνα σε βάρος του.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του ο Άρμστρονγκ επικεντρώθηκε περισσότερο στον προσωπικό του εφιάλτη. Παραδέχτηκε ότι ντρέπεται για όσα έκανε και προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν θυμήθηκε τη στιγμή που είπε στα παιδιά του ότι αληθεύουν οι κατηγορίες σε βάρος του.

«Έβλεπα το γιο μου, Λουκ, να με υπερασπίζεται και να λέει "δεν είναι αλήθεια". Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να του το πω. Ποτέ δε με ρώτησε "μπαμπά είναι αλήθεια;". Με εμπιστεύεται», είπε ο Άρμστρονγκ, προσθέτοντας πως τότε ζήτησε από το γιο του απλά να σταματήσει να τον υπερασπίζεται.

Ο Άρμστρονγκ είπε ακόμα ότι έχασε 75 εκατομμύρια δολάρια όταν πέρυσι οι χορηγοί του τον εγκατέλειψαν. «Όλα χάθηκαν. Έχασα κάθε πιθανό μελλοντικό έσοδο», είπε.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News