Κόσμος

Ομπάμα: "Μέρος μιας δυνατής Ε.Ε. η Μ. Βρετανία"

Ως «μέρος μιας δυνατής Ευρωπαϊκής Ένωσης» βλέπουν τη Μεγάλη Βρετανία οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως διαμήνυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απευθυνόμενος στο Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον, ο οποίος έχει δεχτεί πιέσεις από το ίδιο του το κόμμα για το αν το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παραμείνει στην Ε.Ε., ανέβαλε την ομιλία που ήταν προγραμματισμένη να δώσει την Πέμπτη σχετικά με το μελλοντικό ρόλο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας των εξελίξεων στην Αλγερία, όπου πιστεύεται ότι μεταξύ των ομήρων βρίσκονται και αρκετοί Βρετανοί πολίτες.

Οι δύο ηγέτες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα, συζήτησαν περί των γεγονότων στην Αλγερία και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη γαλλική στρατιωτική επιχείρηση κατά ισλαμιστών ανταρτών στο Μάλι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο πρωθυπουργός της Βρετανίας διατύπωσε τις σκέψεις του σχετικά με τη σχέση Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει της επικείμενης ομιλίας του».

Σχόλια