default-image

NY Daily News: "Η χειρότερη μέρα του 2013 η 21η Ιανουαρίου"

Life
NY Daily News: "Η χειρότερη μέρα του 2013 η 21η Ιανουαρίου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απομένουν ελάχιστες μέρες για τη χειρότερη ημέρα του 2013. Αυτή η μέρα "πέφτει" την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου (για πολλούς ωστόσο η Δευτέρα είναι όντως η χειρότερη μέρα - της εβδομάδας όμως), σύμφωνα με το Βρετανό ψυχολόγο Κλιφ Άρναλ.

Ο Κλιφ Άρναλ βασίστηκε σε ένα μαθηματικό τύπο λαμβάνοντας υπόψη του μια σειρά παραγόντων που το οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η 21η Ιανουαρίου θα είναι για φέτος η πιο απογοητευτική ημέρα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η New York Daily News.

Ένας από τους παράγοντες που έλαβε υπόψη του ο Βρετανός επιστήμονας είναι οι καιρικές συνθήκες και κατά δεύτερον το επίπεδο χρέους, δηλαδή η διαφορά ανάμεσα στα χρέη που έχουμε και τη δυνατότητα να τα αποπληρώσουμε.

Επίσης, την 21η Ιανουαρίου έχουμε αφήσει πίσω μας τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και τις ελπίδες που γεννά η έλευση του νέου έτους μαζί με τους στόχους που θέτουμε κάθε χρόνο. Η λίστα των υψηλών στόχων που καταρτίζουμε για το νέο έτος πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων του μυαλού μας και τη θέση της παίρνει η αίσθηση της ανηφόρας που μας περιμένει. Κάπως έτσι προκύπτει η Μαύρη Δευτέρα.

Η μέθοδος του Βρετανού ψυχολόγου τοποθετείται από ορισμένους μαθηματικούς στη σφαίρα της ψευδοεπιστήμης. Πώς μετράται, για παράδειγμα, η ανάγκη να αναλάβει κανείς δράση; Εκείνος, όμως, επιμένει. Και προτείνει διάφορες λύσεις για να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται η ημέρα αυτή. Μια εκδρομή, άσκηση σε ανοιχτούς χώρους και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο θα βοηθήσουν αρκετά.

Ο μαθηματικός τύπος πρωτοδιατυπώθηκε το 2005. Η Μαύρη Δευτέρα εκείνης της χρονιάς ήταν η 24η Ιανουαρίου, ενώ το επόμενο έτος ήταν η 23η του ίδιου μήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News