default-image

Τι φοβάται η Γερμανία και μαζεύει το χρυσάφι της;

Οικονομία
Τι φοβάται η Γερμανία και μαζεύει το χρυσάφι της;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ακριβώς συμβαίνει με το χρυσό της Γερμανίας; Την ερώτηση αυτή απευθύνει η βρετανική "Daily Μail" αποκαλύπτοντας ότι η Γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα επιθυμεί να αποσύρει από τις κεντρικές τράπεζες σε Παρίσι και Νέα Υόρκη τα αποθέματα χρυσού που έχει αποθηκεύσει, αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ως ένδειξη δυσπιστίας απέναντι στις κεντρικές τράπεζες πολλών χωρών. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η Γερμανία διαθέτει 3.400 τόνους χρυσού, το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Το 45% από αυτό βρίσκεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα στη Νέα Υόρκη, το 11% στην Τράπεζα της Γαλλίας και το 13% στην Τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας. Μόλις το 31% του γερμανικού χρυσού φυλάσσεται στη χώρα και πιο συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρυσού μεταφέρθηκε στο εξωτερικό κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, συνέπεια των φόβων για μια σοβιετική εισβολή. Η Μπούντεσμπανκ φαίνεται να ισχυρίζεται ότι σε καιρούς ειρήνης δεν υπάρχει λόγος να έχει η χώρα το χρυσό της στο εξωτερικό.

Όμως η οικονομική συγκυρία προκαλεί προβληματισμό για την επιλογή του χρόνου σε πολλούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News