default-image

Συντριβή ελικοπτέρου στο νότιο Λονδίνο (videos, photos)

Κόσμος
Συντριβή ελικοπτέρου στο νότιο Λονδίνο (videos, photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στις βρετανικές Αρχές μετά από την πτώση ελικοπτέρου το οποίο προσέκρουσε στις 8 το πρωί (τοπική ώρα, 10 π.μ. ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης σε γερανό, κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Βόξολ, στο νότιο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών, επιτόπου έσπευσαν ασθενοφόρα και δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Όπως μετέδωσε το BBC και επιβεβαιώθηκε από τη βρετανική αστυνομία, μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο νεκροί. Τουλάχιστον ο ένας από τους νεκρούς ήταν επιβάτης του ελικοπτέρου. «Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου. Δεν έχουμε άλλα στοιχεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Άλλοι 9 έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η κατάστασή τους δεν έχει γίνει γνωστή. Ο ένας από τους δύο τραυματίες σώθηκε από τους πυροσβέστες, που τον έβγαλαν από φλεγόμενο αυτοκίνητο.

Ο γερανός στον οποίο προσέκρουσε το μοιραίο ελικόπτερο κρεμάστηκε στο πλάι του κτιρίου. Μετά από σχεδόν μια ώρα προσπάθειας, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Όσοι ήταν κοντά στο περιστατικό κι άκουσαν την έκρηξη και είδαν το σύννεφο καπνού να καλύπτει τα πάντα σκέφτηκαν πως το Λονδίνο δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση. Κοντά στο σημείο της τραγωδίας, άλλωστε, βρίσκονται το κτίριο της MI6 και αυτό της αμερικανικής πρεσβείας. Ωστόσο οι βρετανικές Αρχές απέκλεισαν εξαρχής το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. «Δεν έχουμε κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής. Δεν υπάρχει τίποτε που να παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η περιοχή καλύφθηκε από ένα πυκνό "πέπλο" καπνού, ενώ όπως μετέδιδαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης στους δρόμους επικράτησε πανικός. «Έγινε τεράστια έκρηξη. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο BBC.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εμπλοκή δύο I.X. αλλά και διερχόμενων πεζών, καθώς το σημείο της πρόσκρουσης απέχει ελάχιστα από σταθμό τρένου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το ελικόπτερο Agusta 109 προσέκρουσε σε κατασκευαστικό γερανό στην περιοχή του Vauxhall που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και τη βρετανική Βουλή εξαιτίας της ομίχλης που εμπόδισε τον πιλότο να έχει καλή ορατότητα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι το ελικόπτερο προσέκρουσε σε γερανό κοντά στον κεντρικό και πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του Vauxhall, στο νότιο τμήμα του κεντρικού Λονδίνου.

Η περιοχή στην οποία κατέπεσε το ελικόπτερο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News