default-image

Ο Κάμερον ανάβει φωτιές στην Ευρώπη

Κόσμος
Ο Κάμερον ανάβει φωτιές στην Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την Grexit που αφορούσε στην πιθανολογούμενη προ καιρού έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη τώρα ο καινούργιος νεολογισμός στα ευρωπαϊκά σαλόνια είναι «Brexit», δηλαδή η πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. Και πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν την ανησυχία τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο πρωτίστως οι Αμερικανοί.  

Οι ευρωσκεπτικιστές στην Αλβιόνα πληθαίνουν, ο τύπος της χώρας ανησυχεί και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιτ Κάμερον παίζει επικίνδυνα σκληρό πόκερ προτάσσοντας την ανάγκη να επανακαθοριστούν οι σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρώπη και να επιστραφούν στη χώρα εξουσίες που έχουν δοθεί στις Βρυξέλλες.   

Τα σενάρια που εδώ και μέρες κυκλοφορούν σε Λονδίνο και Βρυξέλες αναμένεται να επιβεβαιωθούν την Παρασκευή όταν ο Κάμερον θα εκφωνήσει την πολυαναμενόμενη ομιλία του στην Ολλανδία, ουδόλως τυχαία φυσικά εκεί αφού ελπίζει στην υποστήριξη των Ολλανδών  ευρωσκεπτικιστών. Η οποία ωστόσο δεν θεωρείται δεδομένη.

Σύμφωνα όμως με τους Times, θα ήταν καλύτερα να μην εκφωνηθεί καθόλου. Κυρίως γιατί το πιο εξωφρενικό σύμφωνα με την εφημερίδα είναι ότι  ο Βρετανός πρωθυπουργός θα αναγγείλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη διάρκεια της θητείας του επόμενου κοινοβουλίου, με αντικείμενο τον χαρακτήρα της νέας σχέσης του Λονδίνου με την Ευρώπη.

Είναι άγνωστο αν οι ψηφοφόροι θα κληθούν να αποφασίσουν για το αν θα παραμείνει η όχι η χώρα στην Ε.Ε., αλλά σε χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Κάμερον είπε ότι αυτό θα ήταν ένα «ψευδοδίλημμα». Όπως και αν έχει όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στην Αλβιόνα με τους πάντες να γνωρίζουν ότι από την ομιλία  Κάμερον θα κριθούν πολλά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News