default-image

Προβλήματα εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στην Ιαπωνία

Κόσμος
Προβλήματα εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στην Ιαπωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 500 εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν, όπως και τα δρομολόγια πολλών τρένων, ενώ δρόμοι έκλεισαν εν μέρει ή εντελώς σήμερα στην περιφέρεια του Τόκιο και στη βορειοανατολική Ιαπωνία λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που προκάλεσαν ακόμη ατυχήματα σε αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας με δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα και ανακοίνωσαν η μετεωρολογική υπηρεσία και συγκοινωνιακοί φορείς.

Η πόλη Γιοκοχάμα, που αποτελεί ουσιαστικά προάστιο του Τόκιο, έχει σκεπαστεί από ένα στρώμα χιονιού περίπου 12 εκατοστών ενώ στην ίδια την ιαπωνική πρωτεύουσα η χιονόπτωση φτάνει τα 10 εκατοστά.

Πρόκειται για τις πρώτες χιονοπτώσεις του χειμώνα στην πρωτεύουσα, αλλά τέτοια χιονόπτωση είχε να καταγραφεί στην Γιοκοχάμα από τον Ιανουάριο του 2001, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Στην επαρχία Καναγκάουα περίπου δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε διάφορα ατυχήματα, κυρίως διότι γλίστρησαν κι έπεσαν.

Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν σε δρόμους στο Τόκιο και αλλού, ενώ και τα οχήματα των υπηρεσιών αρωγής αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες στις μετακινήσεις τους. Σε αρκετούς αυτοκινητόδρομους η μία ή ακόμα και οι δύο κατευθύνσεις έχουν κλείσει.

Στα πεζοδρόμια στο Τόκιο οι πολίτες πάσχιζαν να βαδίσουν λόγω του χιονιού και του αέρα, παλεύοντας να συγκρατήσουν τις ομπρέλες τους που αναποδογύριζαν.

Από τη σφοδρή χιονόπτωση επλήγη και η περιοχή Τοχόκου, που είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 και όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να ζουν σε προσωρινά προκατασκευασμένα καταλύματα.

Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και του πάγου που σχηματίστηκε στους διαδρόμους αποπροσγειώσεων αυτοί έκλεισαν εν μέρει στο αεροδρόμιο Χανέντα, κοντά στην πρωτεύουσα, ενώ πτήσεις αντιμετώπισαν προβλήματα και στο αεροδρόμιο Ναρίτα. Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της χώρας, η Japan Airlines (JAL) και η All Nippon Airways (ANA), ακύρωσαν εκατοντάδες πτήσεις και προειδοποίησαν ότι είναι πιθανές και άλλες ακυρώσεις ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Και μικρότερες εταιρείες αναγκάστηκαν να ματαιώσουν πτήσεις.

Μια μεγάλη ιαπωνική σιδηροδρομική εταιρεία που εξυπηρετεί τις περιοχές του Τόκιο και της Σεντάι ανέφερε στον ιστότοπό της ότι πολλές σιδηροδρομικές συνδέσεις διακόπηκαν ενώ πολλοί συρμοί καθυστέρησαν λόγω των χιονοπτώσεων.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε εξάλλου σήμερα προειδοποίηση ακραίων καιρικών φαινομένων όχι μόνο εξαιτίας του χιονιού αλλά και των ισχυρών ανέμων, 70 ως 110 χιλιόμετρα ανά ώρα και ριπές που ξεπερνούν τα 150 χ.α.ώ. σήμερα και στην διάρκεια της νύχτας.

Η σημερινή ημέρα είναι αργία στην Ιαπωνία, για να εορταστεί η ενηλικίωση των νέων 20 ετών, αλλά πολλές εορταστικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Μεγάλα προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι εκατομμύρια εργαζόμενοι οι οποίοι θα πρέπει να πάνε στις δουλειές τους τις πρωινές ώρες.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News