default-image

Κίνα: Η χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση που έχει καταγραφεί ποτέ

Κόσμος
Κίνα: Η χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση που έχει καταγραφεί ποτέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την κυβέρνηση ζητούν κινέζικα μέσα ενημέρωσης να λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που έχει φθάσει ξανά σε επικίνδυνα επίπεδα τις τελευταίες ημέρες, με μια εφημερίδα να ζητεί την επανεξέταση της "ιδεοληψίας" της οικονομικής ανάπτυξης.

Τα μέσα ενημέρωσης δεν συνηθίζουν να καταπιάνονται με αμφιλεγόμενα ή λεπτά θέματα, αφού τελούν υπό αυστηρό έλεγχο από το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα, ωστόσο χειρίζονται διαφορετικά το θέμα της ρύπανσης, εν μέρει διότι είναι αδύνατο αυτή να κρυφτεί από τους πολίτες.

Η ποιότητα του αέρα ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια επικινδυνότητας το σαββατοκύριακο, φθάνοντας τα 755 σε έναν δείκτη που μετράει τα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα με διάμετρο 2,5 μικρόμετρα (μm). Επικίνδυνο θεωρείται ήδη το επίπεδο των 300, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεωρεί ότι το επίπεδο αυτό σε ημερήσια βάση δεν πρέπει να ξεπερνά το 20.

Μια πυκνή αιθαλομίχλη κάλυψε όλη την κινεζική πρωτεύουσα το σαββατοκύριακο, μειώνοντας αισθητά την ορατότητα και αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους της να σπεύσουν να αγοράσουν μάσκες για να προστατευτούν.

Ήταν η χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση που έχει καταγραφεί ποτέ στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον Ζου Ρονγκ, μέλος της Greenpeace.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News