default-image

Το Λονδίνο ντύθηκε στα λευκά

Κόσμος
Το Λονδίνο ντύθηκε στα λευκά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη μεγαλύτερη χιονόπτωση των τελευταίων ετών ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Λονδίνου, χιονόπτωση που αναμένεται να εξαπλωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Βρετανίας, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι η επιδρομή του «χειμώνα» θα γίνει ακόμα πιο βαριά.

Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 10 εκατοστά, μετατρέποντας τους δρόμους σε κανονικά παγοδρόμια, ενώ τα αεροδρόμια στο Newcastle, στο Leeds Bradford και στο Luton μάλλον θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις προγραμματισμένες πτήσεις τους.

Το απόγευμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, ένα κύμα χιονιά προερχόμενο από την ανατολική Σκωτία και με κατεύθυνση την ανατολική και κεντρική Αγγλία, αλλά και το Λονδίνο, θα προκαλέσει το χάος!

Αυτή η κακοκαιρία μπορεί να είναι η αρχή ενός παγετού διάρκειας μέχρι και τριών εβδομάδων, ρίχνοντας κατακόρυφα τον υδράργυρο και κάνοντας τη Βρετανία πιο κρύα ακόμα και από τη Λαπωνία.

Μέχρι και στους -14 θα πέσει η θερμοκρασία στη χώρα, την ώρα που στο Utsjoki της Λαπωνίας η θερμοκρασία θα είναι -5.

Η πιο βαριά χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε στο Nottingham, ενώ σχολεία στο Leicestershire και στο Rutland δε λειτούργησαν το πρωί της Δευτέρας.

«Ο κρύος καιρός φαίνεται ότι θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας», δήλωσε μετεωρολόγος στη MailOnline. «Αυτές οι καιρικές συνθήκες μπορεί να κάνουν τους ασθενείς ακόμα πιο ευάλωτους», συνέχισε.

Η Τετάρτη θα είναι επίσης ιδιαιτέρως παγωμένη μέρα, με τη θερμοκρασία να πέφτει ακόμα πιο χαμηλά.

Μάλιστα, ο χιονιάς αναμένεται να προκαλέσει και αύξηση μέχρι και 7 λίρες Αγγλίας στους λογαριασμούς των καταναλωτών, λόγω της επιπλέον κατανάλωσης ενέργειας στην οποία θα προβούν, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο κρύο. Αν ο παγετός κρατήσει για ένα μήνα, το ποσό αυτό θα ανέλθει στις 30 λίρες.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, David Cameron, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Daybreak" και ερωτήθηκε για το κρύο που "χτύπησε" τη χώρα του. Μεταξύ άλλων, είπε ότι η Αγγλία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στα μέσα αντιμετώπισης του κρύου από το 2010 και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το χειρότερο χιονιά της τελευταίας 30ετίας.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News