Κόσμος

Στο "κόκκινο" η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο

Κόκκινο "χτύπησε" η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο, σύμφωνα με περιβαλλοντολόγους. Οι αρμόδιες Αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς τα όρια της ρύπανσης του αέρα είναι 45 με 50 φορές πάνω από τα επιτρεπτά.

Ένα πυκνό νέφος αιθαλομίχλης έχει καλύψει τον ουρανό πάνω από την κινεζική πρωτεύουσα των περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων, περιορίζοντας την ορατότητα και προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η συγκέντρωση μικροσωματιδίων σε ορισμένα κέντρα ελέγχου στο Πεκίνο ήταν πάνω από 600 μικρογραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο και στα 900 μικρογραμμάρια προχθές το βράδυ.

Οι ίδιες συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και σήμερα Δευτέρα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Χου Τζιντάο στην ομιλία του στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος το Νοέμβριο τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσει η οικολογική υποβάθμιση και να οικοδομηθεί μια ωραία Κίνα», ενώ οι κινεζικές Αρχές ανακοίνωσαν στα τέλη του περασμένου έτους ότι θα αρχίσουν να δίνουν στη δημοσιότητα ωριαία δεδομένα για τη ρύπανση στις μεγαλύτερες κινεζικές πόλεις.

Σχόλια