Κόσμος

Απαγορεύουν σε Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία

Περίπου 20.000 Ρώσοι διαδήλωσαν σήμερα στη Μόσχα διαμαρτυρόμενοι κατά του πρόσφατου νόμου που απαγορεύει στους Αμερικανούς τις υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία.

Περίπου 7.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, και μεταξύ των 30.000 και 50.000 σύμφωνα με τον Σεργκέι Ουντάλτσοφ, έναν από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης η οποία είχε ζητήσει την πραγματοποίηση της διαδήλωσης, συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μόσχα ενώ το θερμόμετρο είχε πέσει στους -13 βαθμούς Κελσίου.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου υπολογίζει τον αριθμό των διαδηλωτών σε τουλάχιστον 20.000.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Ντροπή" και ζητούσαν την "ακύρωση του νόμου αυτού των δειλών". Επίσης φώναζαν συνθήματα όπως "Ρωσία χωρίς τον Πούτιν" ή ακόμη "Πούτιν, κλέφτη!".

Η διαδήλωση αυτή έγινε σε διαμαρτυρία για το νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου στη Ρωσία και απαγορεύει στους Αμερικανούς την υιοθεσία παιδιών από τη Ρωσία.

Ο νόμος αυτός υιοθετήθηκε σε απάντηση στην λεγόμενη "λίστα Μαγκνίτσκι", έναν νόμο που θεσπίστηκε στις ΗΠΑ, ο οποίος απαγορεύει την διαμονή στις ΗΠΑ Ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στον θάνατο στην φυλακή το 2009 του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ή σε άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

πηγή: protothema.gr

Σχόλια