default-image

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στο επίσημο γεύμα ορκωμοσίας του Ομπάμα

Κόσμος
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στο επίσημο γεύμα ορκωμοσίας του Ομπάμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ευχαριστήρια δέηση προσκλήθηκε να τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και του Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 21 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Το γεύμα θα γίνει αμέσως μετά την τελετή της ορκωμοσίας του αμερικανού προέδρου για μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο.

Τον Σεβασμιότατο προσκάλεσε ο Γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, ο οποίος προοδεύει της Μεικτής Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου για την Προεδρική ορκωμοσία. Ο κ. Σούμερ επεσήμανε ότι η ευχαριστήρια προσευχή και ευλογία θα αποτελέσει το επιστέγασμα των τελετών της Ορκωμοσίας. «Ο Αρχιεπίσκοπος», τόνισε «είναι σημαντικός και σεβαστός ηγέτης για εκατομμύρια ανθρώπους της Ελληνορθοδόξου κοινότητος σε κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος μόλις πληροφορήθηκε την πρόσκληση δήλωσε: «Αποτελεί εξαιρετική τιμή αυτή η ευγενική πρόσκληση να αναπέμψω την ευχαριστήρια δέηση στο επίσημο γεύμα της Προεδρικής Ορκωμοσίας. Η συμμετοχή με ειδική προσευχή σε ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός αποτελεί πράγματι μια μεγάλη τιμή».

Στο 57ο Γεύμα της Προεδρικής Ορκωμοσίας εκτός από τον Πρόεδρο Ομπάμα και τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν θα συμμετάσχουν και ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου, μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης και πρώην Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των ΗΠΑ.

πηγή: zougla.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News