Κόσμος

Ελληνικό γιαούρτι προτιμά η οικογένεια Ομπάμα

Λάτρης του ελληνικού γιαουρτιού φαίνεται να είναι και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθώντας το "ρεύμα" δημοφιλίας που το παραδοσιακό ελληνικό προϊόν γνωρίζει στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times Union στο τραπέζι του πρωινού την ημέρα της ορκωμοσίας του για τη δεύτερη θητεία θα υπάρχει γιαούρτι μεγάλης ελληνικής εταιρείας που διατηρεί εργοστάσιο στο Τζόνσταουν της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία θα προμηθεύσει γιαούρτι με δημητριακά, αρωματισμένο με βανίλια τον Λευκό Οίκο για το προεδρικό πρωινό της 20ης Ιανουαρίου. Στο τραπέζι με την οικογένεια Ομπάμα θα καθίσουν επίσης ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν με την οκογένειά του και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Ομπάμα - χάρη κυρίως στις προσπάθειες της πρώτης κυρίας - ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής με φρούτα και λαχανικά ωστόσο είναι εμφανής η αγάπη του αμερικανού προέδρου για το λεγόμενο junk food και έχει πολλές φορές φωτογραφηθεί να καταβροχθίζει bergers, πίτσα ή να τρώει τεράστια παγωτά.

πηγή:nooz.gr

Σχόλια