Κόσμος

Νέο περιστατικό με οπλισμένο μαθητή στις ΗΠΑ

Ακόμη ένα περιστατικό με οπλισμένο μαθητή σημειώθηκε στο λύκειο Taft Union της κομητείας Κερν στην Καλιφόρνια.Ένας 16χρονος οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα άνοιξε πυρ σε μια αίθουσα τραυματίζοντας σοβαρά ένα συμμαθητή του πριν δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου τον πείσουν να παραδώσει το όπλο του.


Ο 16χρονος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί, εισέβαλε στην τάξη και πυροβόλησε εξ επαφής ένα μαθητή, πριν πυροβολήσει και έναν άλλο, χωρίς να τον πετύχει, δήλωσε ο Ντόνι Γιάνγκμπλαντ, σερίφης της κομητείας του Κερν.Το θύμα, σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία περικύκλωσε το Λύκειο. Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς ένας καθηγητής και ένας υπεύθυνος του Λυκείου άρχισαν να μιλούν με τον ένοπλο, επιτρέποντας έτσι στους άλλους 28 μαθητές να βγουν σώοι και αβλαβείς από την τάξη.


«Ο μαθητής ήταν ακόμη οπλισμένος με το τουφέκι του κι εκείνοι έμειναν μαζί του, τον απασχόλησαν μιλώντας του, επιτρέποντας έτσι στους μαθητές να βγουν, ενώ αυτός ηρεμούσε», δήλωσε ο σερίφης Γιάνγκμπλαντ.Το επεισόδιο έλαβε χώρα γύρω στις 09:00 τοπική ώρα και ο ένοπλος είχε συλληφθεί 20 λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος προχώρησε σε αυτή την πράξη επειδή είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού από δύο συμμαθητές του, ο ένας εκ των οποίων είναι και ο σοβαρά τραυματισμένος.

Σχόλια