Κόσμος

Ακόμα και πλούσιοι Αμερικανοί, λιγότερο υγιείς από φτωχότερους

Οι Αμερικανοί είναι λιγότερο υγιείς, πεθαίνουν νωρίτερα και πάσχουν από περισσότερες ασθένειες συγκριτικά με τους κατοίκους άλλων πλούσιων χωρών, προκύπτει από νέα έκθεση που δόθηκε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Ακόμη και οι πλουσιότεροι Αμερικανοί καθώς κι εκείνοι που έχουν ασφάλεια υγείας δεν είναι το ίδιο υγιείς με τους αντίστοιχους πολίτες άλλων ευημερούντων κρατών.

«Εκπλαγήκαμε από τη βαρύτητα των πορισμάτων. Οι Αμερικανοί πεθαίνουν και νοσούν σε ποσοστά που γνωρίζουμε ότι δεν δικαιολογούνται καθώς οι κάτοικοι άλλων χωρών υψηλών εισοδημάτων ζουν περισσότερα χρόνια κι έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό που ανησυχεί την επιτροπή μας είναι γιατί, επί δεκαετίες, μένουμε πίσω», δήλωσε ο Στίβεν Γουλφ, καθηγητής Οικογενειακής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο Virginia Commonwealth στο Ρίτσμοντ και πρόεδρος της επιτροπής που συνέταξε την έκθεση.

Πολλά από τα προβλήματα υγείας, διαπιστώνει η έκθεση, αφορούν σε δυσανάλογο βαθμό τα παιδιά.

Οι ΗΠΑ έχουν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας βρεφών μεταξύ των πλούσιων χωρών παρά το γεγονός ότι δαπανά περισσότερα χρήματα στο τομέα της υγείας από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Σχόλια