Κόσμος

"Θα στηρίζω πάντα την Ελλάδα, έχουμε γίνει αλαζόνες..."

«Θα στηρίζω πάντα την Ελλάδα, γιατί χωρίς την Ελλάδα η Ευρωζώνη και η ΕΕ θα ήταν λειψές», τόνισε ο Πρόεδρος του Eurogroup, κ. Jean-Claude Juncker, απαντώντας στην Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Άννυ Ποδηματά.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας-αποχαιρετιστήριας ακρόασης με τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας του κ. Juncker στην Προεδρία του Eurogroup, η κ. Ποδηματά τον ευχαρίστησε θερμά «προσωπικά αλλά και εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών τόσο για τον καθοριστικό ρόλο σας στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και γιατί πάντοτε ήσασταν αντίθετος στις στερεοτυπικές, προσβλητικές και διχαστικές προσεγγίσεις και δηλώσεις, που δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να επιδεινώνουν την κρίση».

Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε στη βαθιά γνώση και εμπειρία του κ. Juncker ως επικεφαλής του eurogroup από το 2005 και τον ρώτησε «τι θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε γίνει διαφορετικά, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και σε αυτό της αντιμετώπισης της κρίσης, ώστε να είναι ηπιότερες οι αρνητικές της συνέπειες».

Με εμφανή συναισθηματική φόρτιση, ο Πρόεδρος του eurogroup είπε στην κ. Ποδηματά τα εξής:

«Ναι, σε σχέση με την Ελλάδα και το ελληνικό έθνος, πρέπει να σας πω ότι εγώ πάντα ένιωθα μια συμπάθεια και μια φιλία, την οποία δεν συμμερίζονταν πάντοτε οι "φιλόσοφοι" του Βορρά. Για μένα η ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν λειψές χωρίς την Ελλάδα.

 Έχουμε γίνει αλαζόνες, δεν γνωρίζουμε την ιστορία μας και επειδή ακριβώς δεν αγαπάμε αυτούς που είναι διαφορετικοί από εμάς, έχουμε την τάση να αγνοούμε αυτά που έχει προσφέρει η Ελληνική Δημοκρατία στην Ευρώπη και όσα έχουν προσφέρει οι Έλληνες. Εγώ θα στηρίζω αυτή τη χώρα - δεν λέω μέχρι το τέλος της ζωής μου, γιατί αυτό ίσως δεν είναι πολύ μακριά - αλλά λέω ότι πάντα θα είμαι φίλος των Ελλήνων και θέλω να είμαι φίλος όλων εκείνων που έχουν λιγότερους φίλους από τους μεγάλους».

Σχόλια