Κορωνοϊός: Ένας νέος θάνατος στην Κρήτη - Σύσταση απο Ζωή Ράπτη για τήρηση των μέτρων (βίντεο)

Κρήτη
Κορωνοϊός: Ένας νέος θάνατος στην Κρήτη - Σύσταση απο Ζωή Ράπτη για τήρηση των μέτρων (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η μάσκα και ο εμβολιασμός είναι τα όπλα μας κατά της πανδημίας», τόνισε η υφυπουργός Υγείας

Ένας ακόμη θάνατος ασθενούς Covid καταγράφηκε σήμερα Κυριακή 24 Ιουλίου, στην Κρήτη, αυτή τη φορά νοσηλευόμενου στο νοσοκομείο Χανίων με υποκείμενα νοσήματα.  Στο μεταξύ, συστάσεις στους πολίτες της Κρήτης να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό ειδικά σε μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους και βαφτίσεις, έδωσε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Ως προς μια πιθανή νέα πίεση του συστήματος υγείας εμφανίσθηκε καθησυχαστική επισημαίνοντας πως οι τελευταίες παραλλαγές του ιού δεν δείχνουν βαριά συμπτώματα.

Με την Κρήτη να βρίσκεται στο κόκκινο καταγράφοντας τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη κι ένα νέο θάνατο ασθενούς από επιπλοκές της νόσου στο νοσοκομείο Χανίων να ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών, το Υπουργείο Υγείας επιμένει στις συστάσεις για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Από τα Χανιά η υφυπουργός Ζωή Ράπτη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κίνδυνο από τον συνωστισμό σε μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί ενώ εκτίμησε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα πίεσης του συστήματος υγείας.

«Φαίνεται ότι οι νέες παραλλαγές του ιού δεν δείχνουν τέτοια οδό όμως αυτό είναι κάτι το οποίο κανείς δε μπορεί να προβλέψει …και ξέρω ότι εδώ στην Κρήτη έχουμε μεγάλες εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσεις, άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να προστατευτούμε», ανέφερε η κ. Ράπτη.

Η υφυπουργός τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων που είναι ήδη σε ισχύ υπενθυμίζοντας τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων για τη χρήση προστατευτικής μάσκας.   «Ξέρουμε όλοι ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να λάβει ο καθένας ατομικά για να προστατευθούμε. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό επειδή έχουμε και παρατηρείται όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και Παγκοσμίως μια αύξηση …να έχουμε το νου μας, να τηρούμε τα μέτρα, τη μάσκα μας όταν υπάρχει συνωστισμός», υπογράμμισε.

Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συστήνει χορήγηση και της τέταρτης δόσης του εμβολίου ενώ όπως υπογράμμισε η Ζωή Ράπτη είμαστε εν αναμονή της παρασκευής σκευασμάτων που θα καλύπτουν τις νέες παραλλαγές. «Παράλληλα για τους ευάλωτους οι οποίοι είναι οι συμπολίτες μας τρίτης ηλικίας να εμβολιαστούμε με την τέταρτη δόση γιατί προφυλάσσει και βεβαίως να περιμένουμε και την δημιουργία νέων εμβολίων μέσα στο χειμώνα για να δώσουν μια καλύτερη θωράκιση στον πληθυσμό μας».

Ενδεικτικό της έξαρσης που παρατηρείται είναι ότι την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην Κρήτη ξεπέρασε τις 10.000 με τις περισσότερες μολύνσεις να παρατηρούνται σε Ηράκλειο και Χανιά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία ΙΝ ΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News