Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο βρέφος 26 ημερών με κορωνοϊό

Κρήτη
Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο βρέφος 26 ημερών με κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, εξιτήριο έλαβε το βρέφος το οποίο την Πέμπτη 16 Ιουνίου είχε μεταφερθεί από τα Χανιά στο Ηράκλειο

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου ένα βρέφος, θετικό στο κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 26 ημερών αγοράκι από χωριό του νομού Ηρακλείου, είχε συμπτώματα κορωνοϊού και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Το βρέφος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο της μονάδας νεογνών.

Εξιτήριο για το βρέφος που είχε μεταφερθεί από τα Χανιά στο Ηράκλειο

Παράλληλα, εξιτήριο έλαβε το βρέφος το οποίο την Πέμπτη 16 Ιουνίου είχε μεταφερθεί από τα Χανιά στο Ηράκλειο. Η κατάσταση του βρέφους βελτιώθηκε και κρίθηκε ότι μπορεί να φύγει από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Σημειώνεται πως το βρέφος έλαβε εξιτήριο ενώ ήταν ακόμη θετικό.

Υπενθυμίζεται, ότι το βρέφος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων πριν οι γιατροί κρίνουν υποχρεωτική την διακομιδή του στο Βενιζέλειο, λόγω επιπλοκών που παρουσίασε και υπό τον φόβο πιθανής νόσησης από κορωνοϊό μιας και οι δυο του γονείς είχαν βρεθεί θετικοί. Οι φόβοι των γιατρών επαληθεύθηκαν, με το βρέφος να βρίσκεται επίσης θετικό στην COVID-19.

Αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες στο νησί

Έκρηξη κρουσμάτων και τετραψήφιος αριθμός νέων μολύνσεων - μετά από πολύ καιρό - ξανά την Τρίτη 21 Ιουνίου, στην Κρήτη, καθώς σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ 1.263 άτομα νόσησαν από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στο νησί.

Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε και στις νοσηλείες, οι οποίες σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημέρων, ενώ ανησυχητική είναι και η εκτίναξη του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα (+237 στον Άγιο Νικόλαο και +176 στο Ηράκλειο).

Η αύξηση διαγνώσεων και νοσηλειών δεν προκαλεί έκπληξη, αφού το τελευταίο διάστημα οι επιστήμονες «χτυπούσαν το καμπανάκι» του κινδύνου υπογραμμίζοντας πως μια νέα έξαρση της πανδημίας και ένα θερινό κύμα της COVID - το έκτο κατά σειρά - πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Και αυτό γιατί η υπερ-μεταδοτική νέα υποπαραλλαγή της μετάλλαξης «Όμικρον» από τη μια και η πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου αυτού της χρήσης μάσκας, από την άλλη, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, όπως τονίζουν, σε αύξηση των κρουσμάτων.

Οι σημερινές νοσηλείες

Μικρή αύξηση παρουσιάζουν και σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου, οι νοσηλείες κορωνοϊού στην Κρήτη, σε σχέση με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη 21 Ιουνίου.

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν και τα κρούσματα στην χώρα καθώς την Δευτέρα ανακοινώθηκαν 4.832 κρούσματα ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν σχεδόν τα τριπλά με 12.537 μολύνσεις.

Στα νοσοκομεία του νησιού σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου, νοσηλεύονται 66 ασθενείς, με τους 60 από αυτούς να βρίσκονται σε κλινικές Covid, και 6 σε ΜΕΘ εκ των οποίων οι 4 είναι διασωληνωμένοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News