Κορωνοϊός: Μειώνεται ο αριθμός των rapid test στα σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ

Κρήτη
Κορωνοϊός: Μειώνεται ο αριθμός των rapid test στα σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή επί τω έργω τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και η χαλάρωση που έχει ακολουθήσει, αποτυπώνεται και στις ουρές των σημείων που διεξάγονται ράπιντ τεστ.

Η κίνηση έχει μειωθεί αρκετά σε όλα τα σταθερά σημεία, ενώ μειωμένος είναι συγκριτικά και ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων που εντοπίζονται.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες στο σημείο διεξαγωγής ραπιντ τεστ στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης διενεργήθηκαν 173 rapid test  εκ των οποίων  43 ήταν θετικά (24.86%) που αφορούσαν σε 21 άνδρες και 22 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 41 έτη.

Στο σταθερό σημείο της Πλατείας Ελευθερίας διεξήχθησαν  348 rapid test με θετικά να είναι τα 70 από αυτά (20.11%) που αφορούσαν  35 άνδρες και 35 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Ότι τα σταθερά σημεία στο Ηράκλειο δεν θα αλλάξουν σε οτιδήποτε τη λειτουργία τους και κατά το καλοκαίρι δήλωσε ο υπεύθυνος των μονάδων, ο οποίος ωστόσο κάλεσε η χαλαρότητα να έχει στη βάση της την προσοχή που απαιτείται.

Σε ότι αφορά τα σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ που γίνονται ραπιντ τεστ, θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 12-4 ενώ δεν θα λειτουργήσουν το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News