Επιδημιολογικός χάρτης: Στο «βαθύ κόκκινο» όλη η Κρήτη

Κρήτη
Επιδημιολογικός χάρτης: Στο «βαθύ κόκκινο» όλη η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικαιροποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας

Στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο υγειονομικής επιτήρησης (Επίπεδο 5) εντάσσονται και οι τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, ο οποίος επικαιροποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου.

Την ώρα που το νησί βρίσκεται υπό αυστηρότερο καθεστώς, λόγω εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, τα οποία και οδήγησαν Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι στην ένταξη τους υπό αυστηρότερο καθεστώς, σταθερά είναι τα επίπεδα σε νοσηλείες κορωνοϊού στην Κρήτη.

Αυξημένα τα κρούσματα της «Όμικρον» στην Κρήτη

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι σε έξι περιοχές της χώρας μας παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, μεταξύ αυτών και στην Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Σταθεροποίηση παρατηρείται στα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Αττική, ωστόσο αυξημένα είναι σε Κρήτη, Ξάνθη, Φωκίδα, Έβρος Καστοριά και Φθιώτιδα».

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα ανακοινώθηκαν τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Κρήτη, τα οποία είναι 1.517, από τα 20.409, που εντοπίζονται στην χώρα.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 80 θάνατοι στην επικράτεια, ενώ 664 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της χώρας.

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 320.259 διαγνωστικά τεστ και rapid test.

Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εντοπίζονται 671 νέες μολύνσεις, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 128, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 260, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 458.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News