Χειμωνιάτικη σούπα με κεφτεδάκια

Γαστρονομία
Χειμωνιάτικη σούπα με κεφτεδάκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φανταστική συνταγή ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Αυτή η σούπα με κεφτεδάκια αρέσει σε μεγάλους και παιδιά!

Ιδανική συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες. 

Συνοδεύεται με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι, 

Για τα κεφτεδάκια

  • 300 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1½ φλ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Η σούπα με κεφτεδάκια, είναι μία εύκολη συνταγή, νόστιμη και μπορούν να τη φτιάξουν όλοι.

Για τα κεφτεδάκια

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ, τον κιμά, το κρεμμύδι, την φρυγανιά, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.

Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 15-20′ να παγώσει. Μετά πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια, και τα αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.

Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια.

Για τη σούπα

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2 λεπτά, για να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄.

Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι στη σούπα και τα κεφτεδάκια.

Βράζουμε για 10΄.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News