Κορωνοϊός: Τα μέτρα που έρχονται μετά τις γιορτές - Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Τα μέτρα που έρχονται μετά τις γιορτές - Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές, προγραμματίζει η κυβέρνηση στην περίπτωση που υπάρξει μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον

Νέα περιοριστικά μέτρα εξετάζονται από την κυβέρνηση, εξαιτίας της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων από το υπουργικό συμβούλιο για το σχέδιο των δύο φάσεων των εορτών, μίλησε για τα μέτρα που έχει η κυβέρνηση στη φαρέτρα της και αφορούν μεταξύ άλλων στην εργασία, στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί».

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση μελετά τον περιορισμό του ποσοστού πληρότητας στα νυχτερινά κέντρα αλλά και στα καταστήματα εστίασης προκειμένου να μην καταγράφεται συνωστισμός.

Παράλληλα συζητείται και το θέμα της αύξησης του ποσοστού της τηλεργασίας ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στους χώρους εργασίας, ενώ την ίδια ώρα στο τραπέζι παραμένει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, παρότι η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις της Ευρώπης. Πάντως, πολλά κυβερνητικά στελέχη εισηγούνται στο Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει άμεσα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλα τα άτομα άνω των 50 ετών.

Σε ότι αφορά στα σχολεία από την άλλη μπορεί ο πρωθυπουργός να δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν, όμως υπάρχουν εισηγήσεις να ορισθούν νέοι περιορισμοί μετά την Πρωτοχρονιά, δηλαδή ουσιαστικά λίγο μετά το άνοιγμα τους.

Ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός αλλά και αντιρρήσεις σχετικά με το πως θα προχωρήσει η εκπαιδευτική χρονιά χωρίς απώλειες γνώσεων για τους μαθητές. Τα νέα μέτρα εάν εφαρμοσθούν είναι πιθανό να περιλαμβάνουν περιορισμό του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, με εκ περιτροπής παρουσία στις αίθουσες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News