Εξαδάκτυλος: Προσπαθούμε να αποφύγουμε την επίταξη ιδιωτικών ιατρών

Ελλάδα
Εξαδάκτυλος: Προσπαθούμε να αποφύγουμε την επίταξη ιδιωτικών ιατρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους είναι μέτρα για τη δική τους προστασία", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Εξαδάκτυλος

Σε τηλεοπτική εκπομπή παραβρέθηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για τα περιοριστικά μέτρα προς τους ανεμβολίαστους, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και την πιθανότητα ή μη επίταξης ιδιωτικών ιατρών.

Για τους εμβολιασμούς ο κ. Εξαδάκτυλος, ανέφερε: «Πρώτον, το εμβόλιο της γρίπης και του κορονοϊού μπορούν να γίνουν και την ίδια χρονική στιγμή. Δεύτερον, τα περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους, δεν είναι μέτρα για να τους πιέσουμε να εμβολιαστούν είναι μέτρα για να τους προστατέψουμε. Είναι ιατρικός λόγος, γιατί όλοι πιστεύουν ότι ζουν σε παγκόσμια συνωμοσία, που θέλει να τους επιβάλλει κάτι. Οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι από την βαριά νόσο. Οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που γεμίζουν τις εντατικές. Η μαγική λύση λέγεται εμβόλιο»

Ως προς τις ανάγκες στα νοσοκομεία της Επικράτειας, αλλά και το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτικών ιατρών, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, τόνισε: «Η καταγραφή των αναγκών έχει γίνει προσφάτως. Και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να αποφευχθεί η επίταξη γιατρών στη Μακεδονία και την Θράκη, όπου και υπάρχει μεγάλη πίεση. Προστίθενται καθημερινά άνθρωποι στο σύστημα, όσοι είναι διαθέσιμοι. Βρισκόμαστε στη φάση που όλοι αισιοδοξούμε ότι θα αποφύγουμε την αναγκαστική προσέλευση ανθρώπων για εργασία στο σύστημα. Γίνονται προσπάθειες από όλες τις πλευρές για αυτό. Σίγουρα, δεν μας βοηθά το ‘’ή ελάτε’’ ή ‘’θα σας φέρουμε’’.».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News