Κορωνοϊός: Υπερδιπλάσιες οι νέες μολύνσεις στο Ηράκλειο - Σε επιφυλακή οι αρχές (βίντεο)

Κρήτη
Κορωνοϊός: Υπερδιπλάσιες οι νέες μολύνσεις στο Ηράκλειο - Σε επιφυλακή οι αρχές (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυξητική τάση των νέων μολύνσεων ενεργοποιεί τον μηχανισμό του συστήματος υγείας στην Κρήτη - Μόνο στο Ηράκλειο ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί καθημερινά περίπου 600 rapid tests

Ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί το νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, με την κυβέρνηση να θέτει σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Και στην Κρήτη, προβληματισμό προκαλεί η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, με την αυξητική αυτή τάση να αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

«Η κατάσταση είναι αναμενόμενη και ελεγχόμενη», δήλωσε ο επόπτης του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο, Παναγιώτης Μαματζάκης, ο οποίος έκανε λόγο για διπλασιασμό κρουσμάτων σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τις τελευταίες ημέρες.

Ακολουθούν δηλώσεις στο ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV από τους κ.κ. Παναγιώτη Μαματζάκη και Στέφανο Ντουκάκη, καθώς και από πολίτες της Κρήτης. 

Περίπου 600 rapid test διενεργούνται καθημερινά από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε Πλατεία Ελευθερίας, Πλατεία Αγίας Αικατερίνης και στην 7η ΥΠΕ, με τον κ. Μαματζάκη να κάνει λόγο για διπλασιασμό κρουσμάτων στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τις τελευταίες μέρες.  Συγκεκριμένα, στις 3 Οκτωβρίου τα κρούσματα ήταν 24, στις 15 Οκτωβρίου, 34 ενώ χθες, τα κρούσματα άγγιξαν τα 72.

Και στα σεισμόπληκτα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων διενεργούνται μαζικές δειγματοληψίες, μια φορά την εβδομάδα.  Σε αντίθεση με τις πρώτες ημέρες, δεν καταγράφεται ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού, ανέφερε ο κ. Μαματζάκης.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι - 8.000 αστυνομικοί στους δρόμους - Τι αποφασίστηκε για την Περιφέρεια

Χθες, σε σταθερό σημείο που λειτουργεί στον αύλειο χώρο στην 7η ΥΠΕ στην περιοχή του Εσταυρωμένου, βρέθηκαν 4 θετικά κρούσματα σε σύνολο 40 rapid test.  Στο Ρέθυμνο ( Άγ. Κωνσταντίνου και Ελένης) 7 θετικά σε σύνολο 98 rapid test.  Στη Νεάπολη, 7 θετικά σε σύνολο 131, ενώ στον Ταυρωνίτη στα Χανιά, 2 θετικά σε σύνολο 22 δειγμάτων. 

Και στα Χανιά, επικρατεί ανησυχία, με τον γιατρό – Συντονιστή ΚΟΜΥ Χανίων κ. Στέφανο Ντουκάκη να κάνει λόγο για διαχειρίσιμη κατάσταση, σημειώνοντας ότι εντείνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, οι ιχνηλατήσεις και οι εμβολιασμοί.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να πεισθούν οι πολίτες που δεν το έχουν πράξει, να εμβολιαστούν.  Πάντως, σε επίπεδο Κρήτη ο εμβολιασμός ξεπερνά το 60%, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο εντοπίζονται 170 νέα κρούσματα στην Κρήτη, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο εντοπίζονται 6.808 νέα κρούσματα. Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το τελευταίο 24ωρο καταγράφονται 75 νέα κρούσματα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 22, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 26 και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 47 νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα αλλαγές φαίνεται πως θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες και κατά πάσα πιθανότητα, αύριο, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, αναφορικά με τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει αλλαγή και στον «χρωματισμό» της Κρήτης, καθώς αναμένεται να ενταχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνο στο «πορτοκαλί» επίπεδο, ανεβαίνοντας ένα επίπεδο στην κλίμακα των επιπέδων επιτήρησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News