Κορωνοϊός

Κορωνοϊός – Ν. Κορέα: Εμβολιάστηκε το 70% του πληθυσμού της χώρας

Ανοίγει η σχεδιαζόμενη επιστροφή της χώρας στη κανονικότητα καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα η Νότια Κορέα εμβολιάστηκε το 70% των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της

Ο στόχος, που ορίστηκε έναν μήνα προτού η χώρα ξεκινήσει την εμβολιαστική της εκστρατεία στα τέλη Φεβρουαρίου, επετεύχθη, με 36 εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες να έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε η Αρχή Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA).

Ο στόχος αυτός είχε γίνει παλαιότερα δεκτός με προβληματισμό, καθώς η κυβέρνηση έπρεπε να διαχειριστεί την έλλειψη παγκοσμίως σε εμβόλια Covid-19 και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Όμως, παρά τη δύσκολη αρχή, η Νότια Κορέα σύντομα επιτάχυνε τους εμβολιαστικούς ρυθμούς της, χάρη μεταξύ άλλων στις προμήθειες που πέτυχε και τη σχετικά υψηλή αποδοχή των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας Κουόν Ντεόκ-σεόλ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από την 1η Νοεμβρίου.

«Είναι αδύνατο να μπει ένα τέλος στην πανδημία επιτυγχάνοντας τη συλλογική ανοσία λόγω της διασποράς της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα», σημειώνει σε μια ανακοίνωσε η KDCA.

«Όμως, το να πετύχουμε τον εμβολιαστικό στόχο σημαίνει πολλά στο να μειώσουμε τα σοβαρά κρούσματα και τους θανάτους και αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για μια μετάβαση σε μια σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητά μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια