Κορωνοϊός

Ρωσία- Κορωνοϊός: To Κρεμλίνο απευθύνει έκκληση προς τους Ρώσους να εμβολιασθούν

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία συνεχόμενη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς και υψηλή θνητότητα

Λόγω της συνεχόμενης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς και των πολλών θανάτων, το Κρεμλίνο απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ,  δήλωσε«Κάθε φορά χρησιμοποιούμε κάθε δυνατότητα για να απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες, κάνοντας την απλή έκκληση που λέει ‘πηγαίνετε να εμβολιασθείτε» τονίζοντας ότι «ο μόνος τρόπος που προστατεύει την ζωή είναι το εμβόλιο».

Σε μία τέτοια προσπάθεια κάλεσε επίσης και τα μέσα ενημέρωσης να επαναλαμβάνουν κάθε μέρα την έκκληση αυτή εκατό φορές.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφέρθηκε στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στην Ρωσία, που μαζί με τα νέα πιο επιθετικά στελέχη του κορονοϊού, συντηρούν την πανδημία και αυξάνουν το ποσοστό θνητότητας. «Πράγματι, το ποσοστό εμβολιασμού στην χώρα μας παραμένει χαμηλό, ανεπίτρεπτα χαμηλό, από αυτό απορρέει το μεγάλο ποσοστό θνητότητας, η πανδημία δεν περνάει, επιστρέφει με νέα κύματα, με νέα πιο επιθετικά στελέχη, τα οποία είναι πιο μολυσματικά και αυτό συνιστά μεγάλο κίνδυνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό βρίσκεται υπό τον έλεγχο προσωπικά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτρέψει την αύξηση του αριθμού των μολύνσεων και ταυτόχρονα να διασφαλίσει τις συνθήκες για να εξακολουθήσει να λειτουργεί η οικονομία και οι άνθρωποι να μπορούν να εργάζονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια