Κορωνοϊός

Θεσσαλονίκη: Σε καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» η 14χρονη με Covid που μεταφέρθηκε από τη Δράμα

Η ασθενής δεν χρειάστηκε, ωστόσο, να διασωληνωθεί και νοσηλεύεται σε απλή κλίνη Covid και η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί

Η ασθενής είχε διακομιστεί το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου σε σοβαρή κατάσταση κι από εκεί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου υπάρχει ΜΕΘ Παίδων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σε περίπτωση που χρειαστεί διασωλήνωση. Η ασθενής δεν χρειάστηκε, ωστόσο, να διασωληνωθεί και νοσηλεύεται σε απλή κλίνη Covid και η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί.

Σε καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» η 14χρονη με Covid που μεταφέρθηκε από τη Δράμα

Η 14χρονη είχε εμφανίσει υψηλό πυρετό κι είχε προηγηθεί η εξέτασή της από ιδιώτη γιατρό στο σπίτι της στη Δράμα. Η γιατρός σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας ζήτησε την συνδρομή της εισαγγελικής αρχής καθώς οι οικείοι της φέρονται να αρνούνταν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας (ΙΣΔ) Όλγα Βασιλείου ανέφερε ότι «η γιατρός που κλήθηκε στο σπίτι έκανε ένα τεστ στο παιδί το οποίο βρέθηκε θετικό και από την κλινική του εικόνα διαπίστωσε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και εφόσον γίνονταν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και κρινόταν απαραίτητο τότε να γινόταν εισαγωγή».

Όπως επισημαίνει η κ. Βασιλείου «όταν η γιατρός διαπίστωσε την επανειλημμένη άρνηση της μητέρας να μεταφέρει το κορίτσι στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει την κατάσταση στο σπίτι, τότε ενημέρωσε τον ιατρικό σύλλογο και τη διεύθυνση υγείας ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου το παιδί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο».

Όπως επισημαίνει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, ανέφερε ότι η 14χρονη μεταφέρθηκε από τους γονείς της στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την 1η Οκτωβρίου.

«Μετά τις εξετάσεις που της έγιναν κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί σε παιδιατρική κλινική covid στη Θεσσαλονίκης και για το λόγο αυτό διακομίστηκε αυθημερόν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου», προσθέτει επίσης ο κ. Κλειτσιώτης.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια