Αρκαλοχώρι: Σε επιφυλακή προσωρινοί καταυλισμοί μετά από τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού (βίντεο)

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Σε επιφυλακή προσωρινοί καταυλισμοί μετά από τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών έχουν μπει προσωρινοί καταυλισμοί στο Αρκαλοχώρι - Τα πρώτα θετικά κρούσματα της νόσου Covid-19 εντοπίστηκαν στο χωριό Ζίντα

Υγειονομικός συναγερμός σήμανε στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, μετά από την εμφάνιση τριών κρουσμάτων της νόσου Covid-19 σε σεισμοπαθείς πολίτες που διαμένουν σε προσωρινούς καταυλισμούς.

Ο Κορωνοϊός χτύπησε τρία μέλη πολυμελούς οικογένειας που διαμένει σε δύο σκηνές στο χωριό Ζίντα. 

Πρόκειται για μια 13χρονη, έναν 15χρονο και έναν 27χρονο, οι οποίοι πλέον διαμένουν σε ξενοδοχείο  καραντίνας, ενώ συνοδός των ασθενών είναι ο πατέρας τους, ο οποίος βρέθηκε αρνητικός στη νόσο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε 9μελή οικογένεια, εκ των οποίων τα 5 παιδιά είναι ανήλικα.

Τα τρία νεαρά παιδιά δεν ήταν εμβολιασμένα, ενώ ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι τα δύο από τα τρία παιδιά είναι ασυμπτωματικά. Στο χωριό Ζίντα, θα διενεργούνται καθημερινά rapid tests στους σεισμόπληκτους, ενώ στα υπόλοιπα χωριά, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν rapidt test κάθε 48 ώρες.

Τόσο στο Εκθεσιακό Κέντρο στο Αρκαλοχώρι,  όσοι και σε άλλους χώρους φιλοξενίας των πληγέντων, κλιμάκια του υπουργείου Υγείας διενεργούν rapid test στους πληγέντες.

Έλεγχοι μετά τα κρούσματα στην Ζίντα

Εντατικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα λάβουν χώρα στη Ζίντα, καθώς και στο Αρκαλοχώρι, σύμφωνα με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

«Θα γίνουν τεστ και αύριο σε όλη την περιοχή. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται από το πρωί στην Ζίντα για να κάνει τεστ σε όλους τους κατοίκους, καθώς και στο Αρκαλοχώρι», όπως ανέφερε, με αφορμή τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Ζίντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News