Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι πόλεις-χώρες που δεν μπορείς να ταξιδέψεις

Υγεία
Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι πόλεις-χώρες που δεν μπορείς να ταξιδέψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα και αν είσαι εμβολιασμένος

Παρά το γεγονός ότι τα ταξίδια και συνεπώς οι αεροπορικές μεταφορές έχουν επιστρέψει σε μία κανονικότητα, είναι γεγονός ότι υπάρχουν σημεία ανά τον κόσμο που δεν μπορείς να επισκεφτείς.

Ακόμα και αν είσαι εμβολιασμένος, δεν μπορείς τα ταξιδέψεις σε αυτές τις πόλεις-χώρες

Oυσιαστικά πρόκειται για προορισμούς οι οποίοι είναι εκτός ταξιδιωτικής ζώνης, είναι κλειστοί για τους ξένους επισκέπτες.

Ειδικότερα, πρόκειται για πόλεις ή χώρες οι οποίες δεν ακολουθούν την ίδια γραμμή με τον υπόλοιπο κόσμο και σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την διασπορά της νόσου καθώς και την μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα, γνωστοποίησαν πως παραμένουν «κλειστοί».

Το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας καθώς και το Πεκίνο της Κίνας συγκαταλέγονται σε αυτά τα σημεία που δεν μπορείς να επισκεφθείς ακόμα και αν είσαι εμβολιασμένος.

Επίσης στην ίδια «κόκκινη» λίστα βρίσκονται αεροπορικοί προορισμοί όπως οι  Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία), Βομβάη (Ινδία), Σαγκάη (Κίνα), Σίδνεϊ (Αυστραλία)

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι παραπάνω προορισμοί αφορούν την περιοχή της Ωκεανίας και της Ασίας, με την τελευταία να αποτελεί το νέο hot spot της πανδημικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία αποτελούν τους προορισμούς εκείνους που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης έχουν υιοθετήσει ένα πολύ αυστηρό lockdown, αποφασίζοντας να αποκοπούν τελείως από τον υπόλοιπο κόσμο.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News