Τρίτη δόση εμβολίου: 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 60 και υγειονομικούς

Ελλάδα
Τρίτη δόση εμβολίου: 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 60 και υγειονομικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση και για εκείνους που έχουν κάνει τη δεύτερη δόση εμβολίου και έχουν περάσει 6 μήνες - Η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική

Ιδιαίτερη αναφορά για τους βασικούς παράγοντες - όσον αφορά την προτεραιοποίηση εκείνων που θα λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού -  έκανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 60 και για τους υγειονομικούς.

Ειδικότερα, όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, τρεις είναι οι κατηγορίες που θα χορηγηθεί η τρίτη δόση μετά από 6 έως 8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Εκείνοι που δεν ανέπτυξαν καθόλου αντισώματα, δηλαδή τα ανοσοκατασταλμένα είναι η πρώτη κατηγορία και εκείνοι που θα λάβουν την τρίτη δόση, η δεύτερη κατηγορία είναι εκείνοι που έχουν μειωμένα αντισώματα και η τρίτη κατηγορία είναι εκείνοι που εκτίθενται περισσότερο στον ιό, οι υγειονομικοί.

Σειρά παίρνουν τα ηλικιωμένα άτομα σε μονάδες φροντίδας, όπως και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Ο αυξημένος κίνδυνος για τα άτομα άνω των 60 αποτυπώνεται και με επιδημιολογικά στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ και μελέτες. Παράλληλα η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ό, τι αφορά την σοβαρή νόσηση.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγει 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

Ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της covid-19, για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς. Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα που διαμένουν στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News