Κεραμέως: Τα ποσοστά εμβολιασμών στους μαθητές - Γιατί δεν κλείνουν τα τμήματα σε περίπτωση κρούσματος

Ελλάδα
Κεραμέως: Τα ποσοστά εμβολιασμών στους μαθητές - Γιατί δεν κλείνουν τα τμήματα σε περίπτωση κρούσματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τους αρνητές» επισήμανε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε στο ποσοστό των εμβολιασμών στα σχολεία.

« Το 17% των παιδιών ηλικίας 12 και το 30% των παιδιών στο Λύκειο έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση», υπογραμμίζοντας ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στους εφήβους αυξάνεται.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τα τεστ, τα οποία, όπως υποστήριξε έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης αραίωσης των τμημάτων στα σχολεία.

«Το σχολείο επιστρέφει στην κανονικότητα! Πλέον έχουμε το εμβόλιο! Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν μαζικά», τόνισε.

Η κ. Κεραμέως απαντώντας στην ερώτηση «γατί τα σχολικά τμήματα θα κλείνουν μετά την εμφάνιση του 50%+1 κρουσμάτων στην τάξη υπογράμμισε πως «ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι πλέον εμβολιασμένο οπότε δεν είμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ραγδαίας μετάδοσης το ιού στους ηλικιωμένους καθώς αρκετοί έχουν πλέον εμβολιαστεί».

 Έπειτα, έκανε έκκληση στους γονείς να  συμβουλευτούν το παιδίατρο τους και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, έτσι ώστε  να εκμεταλλευτούν «αυτό το τεράστιο δώρο της επιστήμης»

Σε σχέση με τους αρνητές γονείς μαθητών υπογράμμισε πως υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ αναφερόμενη στο περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών τόνισε: «Συγχαίρω τη διευθύντρια που εκανε τη δουλειά της.  Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς. Εχει δοθεί οδηγία σε ολα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο σχολείο στα Καμίνια: «Υπάρχουν ήδη οι σχετικές ρυθμίσεις που είχαν ψηφιστεί από το καλοκαίρι. Και επιπλέον έχει δοθεί ήδη και μία κατεύθυνση προς τα σώματα που υπάγονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου στις περιπτώσεις αυτές που προφανώς εφαρμόζεται ο νόμος το χρέος όλων μας είναι να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

φωτογραφία (INTIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News