Σίτιση στα σχολεία: Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Ελλάδα
Σίτιση στα σχολεία: Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μέτρα πρόληψης στο σχολικό περιβάλλον, τα κυλικεία, την σίτιση γενικότερα, αλλά και την χρήση ατομικών σκευών, γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας

Τα μέτρα πρόληψης στο σχολικό περιβάλλον, τα κυλικεία, την σίτιση εν γένει, αλλά και την χρήση ατομικών σκευών, γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, τόσο οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων όσο και οι μαθητές, οφείλουν να ακολουθούν μία σειρά υγειονομικών κανόνων, ως μέτρα πρόληψης εναντίον του κορωνοϊού.

Αναλυτικά τα σχετικά μέτρα, όπως δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

  • Το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής (π.χ. καλό και συχνό πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών, ιδιαίτερα πριν και μετά τον χειρισμό τροφίμων, εφαρμογή απολύμανσης επιφανειών).
  • Το προσωπικό των κυλικείων πρέπει επίσης να εφαρμόζει τα γενικά μέτρα προφύλαξης για πρόληψη της μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη νόσο COVID-19 (π.χ. αποχή από την εργασία σε περίπτωση εμφάνισης πυρετού ή άλλων συμπτωμάτων συμβατών με COVID-19, χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους).
  • Η χρήση γαντιών από το προσωπικό κατά τη διάρκεια της εργασίας στο κυλικείο (προετοιμασία ή διανομή προϊόντων) είναι υποχρεωτική.
  • Τα κυλικεία των σχολείων πρέπει να διαθέτουν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.
  • Οι μαθητές/τριες πρέπει να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο (προτείνεται σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις).
  • Συστήνεται οι μαθητές/τριες να χρησιμοποιούν αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα χεριών μετά τη συναλλαγή με το κυλικείο και πριν τη λήψη του γεύματος. Είναι υποχρεωτική η ύπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος χεριών δίπλα στο ταμείο του κυλικείου, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι μαθητές/τριες.
  • Η σίτιση μαθητών/τριών, όπου αυτή προβλέπεται, γίνεται σύμφωνα με τους υγειονομικούς όρους και τις συστάσεις των από 8-9-2021 εισηγήσεων της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και σε κάθε περίπτωση με μέριμνα για την αποφυγή ανάμειξης και αλληλεπίδρασης μαθητών διαφορετικών τμημάτων κατά τη χρήση τραπεζαρίας, εάν υπάρχει. Εναλλακτικά, προκρίνεται η σίτιση των μαθητών σε άλλο χώρο (π.χ. στο θρανίο των μαθητών στην τάξη τους, στο προαύλιο τηρώντας την ενδεδειγμένη απόσταση κ.λπ.).
  • Οι μαθητές φέρουν ατομικό μπουκάλι ή παγούρι.
  • Η παράβαση του παρόντος άρθρου επισύρει τις κυρώσεις

(Φωτογρφία: ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News