Κορωνοϊός

Νέα μέτρα: Έρχεται ένα Σάββατο «διαφορετικό» - Τι αλλάζει σε εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας

Αναλυτικά όλες οι νέες αποφάσεις

Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που είναι σε ισχύ για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

 Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως από αύριο Σάββατο 12 Ιουνίου επιστρέφει η μουσική στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, ενώ σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, επισήμανε πως από την ίδια ημερομηνία θα ισχύει από τη 01:30 - όχι από τις 00:30 - που ίσχυε έως σήμερα.

Επιπλέον, ο ίδιος είπε ότι, εφόσον όλα πάνε καλά, από την 1η Ιουλίου καταργείται εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, η πολυπόθητη ώρα άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες έφτασε.

Αυτό ανακοινώθηκε προχθές από τα χείλη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε πως αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από την 1η Ιουλίου, ενώ αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο, επιμηκύνεται η ώρα κυκλοφορίας από τις 00:30 στη 01:30.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες δραστηριότητες οι οποίες ανοίγουν εκ νέου.

Αυτές οι δραστηριότητες σηματοδοτούν και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αναλυτικά όλες οι νέες αποφάσεις

* Από 14/06 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.

*  Από 12/06 η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα (δηλαδή από τη 01:30 ως τις 05:00 το πρωί).

* Από 01/07 η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά εντελώς.

* Από 12/06 θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

* Από 12/06 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος, καθώς και ο φυσικός αερισμός.

* Από 12/06, στις 6 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική μάσκα για όλους.

* Από 01/07 αυξάνονται σε 300 τα άτομα από 100 για δεξιώσεις.

Ακόμα, ανακοίνωσε πως σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά.

Από 1η Ιουλίου, το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.

Τέλος, όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Και το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, όπως είπε.

Φωτογραφία αρχείου: intime

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια