«Σταυροφορία» για τα θέματα του τουρισμού στο Ρέθυμνο

Κρήτη
«Σταυροφορία» για τα θέματα του τουρισμού στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετωπίζει ο τουρισμός λόγω της πανδημίας τού κορωνοϊού

Σε σταυροφορία για την αντιμετώπιση τής κρίσης που αντιμετωπίζει ο τουρισμός λόγω της πανδημίας τού κορωνοϊού, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τού Ρεθύμνου ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργης Μαρινάκης, στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης τής Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Την έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε ο ίδιος ο Δήμαρχος με αφορμή τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων στο Ρέθυμνο αλλά και το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη «οι επαγγελματίες του τουρισμού θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.»

Εξήρε το ρόλο της Επιτροπής Τουρισμού για την υποδειγματική λειτουργία της και πρότεινε η Επιτροπή να συντονίσει την προσπάθεια αυτή των επαγγελματιών τού τουρισμού.

Ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος τής Επιτροπής κ. Μανώλης Φουρφουλάκης κατέθεσε προτάσεις για δράσεις όπως να γίνει ενημέρωση ότι καμία επιχείρηση δεν θα ανοίξει αν όλα τα άτομα που την απαρτίζουν δεν κάνουν self test,να γίνεται ισχυρή σύσταση στους πελάτες των επιχειρήσεων όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός της νεολαίας,ο ΕΟΔΥ να στήσει στην παραλία κινητό κλιμάκιο για τη διενέργεια rapid test,να υπάρξει πρωτοβουλία για τους εμβολιασμούς και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών να αναλάβει πρωτοβουλία με κατασταλτικά μέτρα εναντίον των επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Από την πλευρά τους, οι δύο αντιπρόεδροι και μέλη του ΔΣ του συλλόγου ξενοδόχων εξέφρασαν την αγωνία ολόκληρου του κλάδου και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις.

Ο κ. Μπάμπης Μπιρλιράκης τόνισε ότι τα πράγματα δεν είναι καλά για τον τουρισμό, καθώς οι κρατήσεις βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ επεσήμανε ότι «το Ρέθυμνο θα καθυστερήσει να ενταχθεί στο πλάνο των κρατήσεων και στους ασφαλείς προορισμούς». Ο κ. Νίκος Κουμνάς πρότεινε οι φορείς να απευθυνθούν στα σχολεία του Ρεθύμνου μέσω των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των Συλλόγων των μαθητών. Από την πλευρά της η κ. Αθανασία Μανωλακάκη τόνισε ότι τα ξενοδοχεία έχουν επικοινωνήσει ότι το Ρέθυμνο είναι ασφαλής προορισμός και ότι στις ξενοδοχειακές μονάδες τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επεσήμανε ότι οι επίσημοι φορείς του τουρισμού θα πρέπει να ευαισθητοποιήσουν τους Ρεθυμνιώτες με καμπάνιες αφύπνισης για την τήρηση των μέτρων, μέσω των Μ.Μ.Ε.

Και τα άλλα μέλη της επιτροπής κατέθεσαν προτάσεις. Ο κ. Θοδωρής Νίνος πρότεινε να αναδημοσιευτούν στα social media τα σποτάκια που ήδη υπάρχουν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων κ. Στράτος Μπερέτης ζήτησε τη συνδρομή των σωμάτων ασφαλείας ώστε να παρεμβαίνουν με συστάσεις όπου παρατηρείται συνωστισμός,ενώ το μέλος της Επιτροπής κ. Όθωνας Χριστουλάκης πρότεινε να κληθεί ο ΕΟΔΥ ώστε άμεσα να στείλει κλιμάκια για τη διενέργεια rapid test

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Πριν από την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας-συνεργασίας τής Αντιδημάρχου Τουρισμού και Προέδρου της Επιτροπής κας Πέπης Μπιρλιράκη με τον Πρόεδρο και μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου Εστίασης Παραλιακής Ζώνης Παλαιάς Πόλης Ρεθύμνου.

Στη συνάντηση ο Σύλλογος εξέφρασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του όπως είναι η ηχορύπανση και η ανάπλαση της περιοχής, ενώ τόνισε ότι θα σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προβολής και ανάδειξης της περιοχής.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος συμμετείχε στη διαδικτυακή έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού στην οποία, τα μέλη του παρεμβαίνοντας, επεσήμαναν ότι ήδη

Έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων από το προσωπικό και τους πελάτες των καταστημάτων, ενώ τόνισαν ότι δημιουργούν υλικό έντυπο και ηλεκτρονικό, το οποίο θα επικοινωνήσουν στη νεολαία μέσω των social media, με σκοπό την ενημέρωσή τους.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News