Κορωνοϊός

Το «όχι» του Μητσοτάκη στον Τσιόδρα

Τι αφορά;

Σαφές είναι το έμμεσο «όχι» του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σωτήρη Τσιόδρα, μετά τα όσα αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε δυο σημεία εκ των οποίων το ένα έχει το δικό του ειδικό βάρος. Όπως είπε ο πρωθυπουργός «το πρώτο έχει να κάνει με την τήρηση όλων των κανόνων και του πλαισίου υγιεινής από τους εργαζόμενους, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης» ενώ για τις μάσκες υπογράμμισε. Πρέπει να είναι «υποχρεωτική η χρήση μάσκας και όλα τα σχετικά τα οποία έχουν προβλεφθεί από τις κανονιστικές πράξεις».

Για την χρήση μάσκας, λοιπόν, ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε και δεν αποφάσισε τίποτα παραπάνω από όσα ήδη γνωρίζουμε λέγοντας ότι το πλαίσιο είναι επαρκές. Ισχύουν, δηλαδή, οι ίδιες ισχυρές συστάσεις και οι περιορισμοί και δεν πάρθηκε κανέναν περαιτέρω μέτρο, όταν ο ίδιος ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε προ ημερών με τις πράξεις του. Φορώντας μάσκα -και ήταν ο μόνος- όταν βρέθηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου που έγινε μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα, σύσσωμα τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χρήση μάσκας πρέπει πλέον να γίνει σε όλους ανεξαιρέτως τους κλειστούς χώρους (δημόσιους και ιδιωτικούς) για την προστασία της δημόσιας υγείας κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Η χρήση μάσκας πάντως, όπως ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας έχει πει επανειλημμένως στο παρελθόν, δεν πρέπει να οδηγεί στην χαλάρωση οποιασδήποτε άλλης συμπεριφοράς κάτι που δεν πρέπει να ξεχνά κανένας πολίτης και κυρίως η ίδια η κυβέρνηση που έχει «παγώσει» ακόμη και τους ελέγχους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια