534 ευρώ: Μπάχαλο με την καταβολή του επιδόματος - Γιατί κάποιοι το πήραν λειψό

Υγεία
534 ευρώ: Μπάχαλο με την καταβολή του επιδόματος - Γιατί κάποιοι το πήραν λειψό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που εντοπίζονται με την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος

Καταρχάς θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα 534€, είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο.

Τα 534 ευρώ έρχονται συμπληρωματικά στα 800€ του Απρίλη, τα οποία κάλυπταν τους εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή για 45 μέρες.

Σημαίνει λοιπόν ότι ένας εργαζόμενος που βρίσκεται σε αναστολή, θα εξαντλήσει τις 45 ημέρες μέσα στον μήνα Μάιο και για τις υπόλοιπες μέρες, θα πάρει αναλογικά 17,8€ την ημέρα.

Τα 534€ τα δικαιούνται οι εργαζόμενοι που παραμένουν καθ' όλο τον Μάιο σε αναστολή εργασίας.

Οπότε, οι εργαζόμενοι που είδαν λιγότερα ή καθόλου χρήματα στους λογαριασμούς τους, θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με τον εργοδότη τους για να μάθουν από πότε έχουν δηλωθεί στην «ΕΡΓΑΝΗ» ότι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Άρα, θα προσθέσουν το 45ημερο που είναι το 800άρι και για τις υπόλοιπες μέρες μέχρι να επιστρέψουν στην εργασία τους θα υπολογίζουν 17,8€ ημερησίως.

Αναφορικά με κάποιους εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας από 20/5 έως 31/5 και δεν μπήκαν καθόλου στα 534€ θα πρέπει να δουν και πάλι σε συνεννόηση με τον εργοδότη τους, αν καλύπτονται από το 45ήμερο και τα 800€ και δεν δικαιούνται την υπαγωγή τους στην αποζημίωση του ειδικού σκοπού.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με το ethnos,  τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με την καταβολή του επιδόματος που πήγαινε από αναβολή σε αναβολή κι άρχισε τελικά να μπαίνει στους λογαριασμούς από την περασμένη Δευτέρα (15/6), καθιστούν δυσλειτουργικό το σύστημα κι εύλογα δημιουργούνται απορίες και παρερμηνείες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News