Κορωνοϊός

Απειλεί με αποχώρηση από τη F1 η Ferrari

Ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ιταλικής ομάδας από το πρωτάθλημα…

Το ενδεχόμενο νέου περιορισμού στον προϋπολογισμό των ομάδων λόγω κορονοϊού θα οδηγήσει τη Ferrari μακριά από την Formula 1. Τουλάχιστον, αυτό υποστήριξε το αφεντικό των κόκκινων, Ματία Μπινότο.

Σε δηλώσεις του στον "Guardian" αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας πως δεν γίνεται να υπάρξει και άλλη μείωση στους προϋπολογισμούς των ομάδων.

"Η μείωση του ανώτατου ορίου του προϋπολογισμού στα 135 εκατομμύρια ευρώ είναι πολύ απαιτητική σε σύγκριση με αυτό που καθιερώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή τα 160 εκατομμύρια ευρώ. Είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς σημαντικές θυσίες, ειδικά σε ανθρώπινους πόρους.

Εάν θέλουν να το μειώσουν περαιτέρω, ίσως αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε άλλες επιλογές για να δείξουμε το DNA του ανταγωνισμού μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ματία Μπινότο.

Ο επικεφαλής της Ferrari τόνισε πως δεν πρέπει να βιαστούν να πάρουν κάποια απόφαση: "Στην F1 έχουμε κάθε είδους εξοπλισμό με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Λειτουργούν σε διαφορετικές χώρες, με διαφορετικούς νόμους και με τους δικούς τους τρόπους εργασίας. Επομένως, δεν είναι απλό και άμεσο να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές απλά μειώνοντας το κόστος γραμμικά. Γνωρίζουμε ότι η F1 και όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή περνάει από μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για γρήγορη αντίδραση, καθώς υπάρχει κίνδυνος λήψης αποφάσεων χωρίς σαφή αξιολόγηση ως προς όλες τις συνέπειες. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι εταιρείες διαδραματίζουν ρόλο στον κοινωνικό ιστό ενός έθνους. Δεν είναι μόνο εκεί για να βγάλουν κέρδος"

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια