Κορωνοϊός

Συνεργασία Ελλάδας - Ε.Ε για την αποσυμφόρηση των καταυλισμών στα νησιά

Η Αυστρία προσέφερε 181 οικίσκους στέγασης και υγιεινής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές για να βοηθήσει στην υλοποίηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των κινδύνων ενδεχόμενης έξαρσης του κορωνοϊού στους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών, ανακοίνωσε η Επιτροπή.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αυστρία προσέφερε 181 οικίσκους στέγασης και υγιεινής μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ε.Ε.. Η Επιτροπή θα συγχρηματοδοτήσει τα έξοδα αποστολής των ειδικών οικίσκων, που είναι εξοπλισμένοι με ντους και τουαλέτες.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε ότι «η πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζει όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Χάρη στην προσφορά της Αυστρίας, η Ελλάδα θα ετοιμαστεί καλύτερα για να αποτρέψει τη διασπορά του ιού σε ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες. Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω βοήθεια».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Ε.Ε. για να ζητήσει υλικά στέγασης, υγιεινής και ιατρικό εξοπλισμό, όπως συσκευές παραγωγής οξυγόνου, ακτινολογικά μηχανήματα και αναπηρικά αμαξίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια