Ανάψτε το κεράκι σας… από το σπίτι

Περίεργα
Ανάψτε το κεράκι σας… από το σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα ανάψετε… ψηφιακά, το κερί σας;

Προσευχόμαστε και ανάβουμε το κεράκι μας… ψηφιακά. Και όμως αυτό είναι μια πραγματικότητα, εν μέσω της Πανδημίας του κορωνοϊού, μέσα από το keraki.gr

Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μίλησε στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» της ΚΡΗΤΗ TV και την Ιωάννα Μαλέσκου, ο κ. Κωνσταντίνος Χατζηστάμου, από την Πίζα της Ιταλίας.

Όπως δήλωσε, η ιδέα γεννήθηκε όταν έκλεισαν οι εκκλησίες, λόγω της πανδημίας. «Ούτε κεράκι δεν θα μπορούμε να ανάψουμε τώρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Χατζηστάμου, ο οποίος συζήτησε το όλο θέμα με φίλο του και έτσι υλοποιήθηκε η πρωτότυπη ιδέα.

Όπως ανέφερε στην Ιωάννα Μαλέσκου, η διαδικασία είναι εύκολη και δωρεάν.  Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να μπουν στο keraki.gr για να ανάψουν το ψηφιακό κεράκι τους και να γράψουν μια ευχή. Επίσης, μπορούν να αποθηκεύσουν στο κινητό τους το ψηφιακό κεράκι, το οποίο λιώνει… ψηφιακά.

«Η διάρκεια του ψηφιακού κεριού είναι 4 ώρες» επεσήμανε ο κ. Χατζηστάμου ο οποίος παράλληλα σχολίασε τη κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, όπου τα πράγματα φαίνεται ότι καλυτερεύουν σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων από κορωνοϊό.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πανδημία, στο lockdown, στις πρωτόγνωρες εικόνες με τους άδειους δρόμους και τις άδειες πλατείες, στα πάρτι με dj στα μπαλκόνια και στις ανθρώπινες σχέσεις, σχολιάζοντας μάλιστα ότι άνθρωποι που δεν έλεγαν ούτε καλημέρα, σήμερα πλέον γνωρίζονται και συζητάνε με τους γείτονες τους.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News