default-image

Ολλανδία: Παράταση στο… λουκέτο ως την 1η Ιουνίου

Ποδόσφαιρο
Ολλανδία: Παράταση στο… λουκέτο ως την 1η Ιουνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού

Επεκτείνονται τα μέτρα στην Ολλανδία για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε και μεταξύ άλλων αφορούν τον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, προχώρησε σε παράταση των υφιστάμενων μέτρων, όπως είναι το κλείσιμο αθλητικών χώρων, αλλά και μη πραγματοποίηση προπονήσεων τουλάχιστον μέχρι τις 28 Απριλίου, όπου και θα επανεξεταστεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ, η συγκεκριμένη απόφαση έχει αντίκτυπο, όπως είναι λογικό, και στα εθνικά πρωταθλήματα και πιο συγκεκριμένα στην Eredivisie, η οποία δεν πρόκειται να αρχίσει ξανά πριν από την 1η Ιουνίου, καθώς θα χρειαστεί και ένα διάστημα προετοιμασίας των ομάδων μέσα στον Μάιο.

Μάλιστα, ήδη η Λίγκα, αλλά και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μελετούν σενάρια για την ολοκλήρωση της σεζόν, με τρία να είναι τα επικρατέστερα. Το πρώτο σενάριο θέλει το πρωτάθλημα, στο οποίο απομένουν οχτώ αγωνιστικές, να ολοκληρώνεται πριν από τις 30 Ιουνίου, με παιχνίδια ανά 3-4 ημέρες.

Το δεύτερο σενάριο θέλει το πρωτάθλημα να παρατείνεται και μετά τις 30 Ιουνίου, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί λύση με τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται.

Τέλος, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί πρόωρα η σεζόν, με τις ομάδες να πηγαίνουν Ευρώπη ή να υποβιβάζονται με βάση την υπάρχουσα βαθμολογία. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Άγιαξ θα στεφόταν πρωταθλητής, ενώ θα υποβιβάζονταν η Βάαλβαϊκ, η Ντε Χάαχ, ενώ θα έπαιζε playoffs παραμονής η Φορτούνα Σιτάρντ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News