default-image

Κυκλοφόρησε η δοκιμαστική έκδοση των Windows 8

Επιστήμη
Κυκλοφόρησε η δοκιμαστική έκδοση των Windows 8

Όσοι πιστοί προσέλθετε για να δοκιμάσετε τα νέα Windows! Η Microsoft ανακοίνωσε ότι είναι διαθέσιμη για τους ενδιαφερόμενους χρήστες η τελική δοκιμαστική έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματός της Windows 8. Όσοι θέλουν να την «κατεβάσουν», μπορούν να το κάνουν από τη διεύθυνση http://preview.windows.com.

Η έκδοση Windows 8 Release Preview, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διατίθεται σε 14 γλώσσες (Αραβικά, Αγγλικά, Κινεζικά Παραδοσιακά, Κινεζικά απλοποιημένα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιαπωνικά, Κορεατικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Ισπανικά, Σουηδικά και Τουρκικά), ενώ περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη δοκιμαστική έκδοση, που είχε κυκλοφορήσει πριν περίπου τρεις μήνες. Τότε, μέσα σε μόλις 24 ώρες, οι χρήστες είχαν «κατεβάσει» περισσότερες από ένα εκατομμύριο φορές την αρχική δοκιμαστική έκδοση.


Οι νέες αναβαθμίσεις, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης του υπολογιστή με άλλες συσκευές της Microsoft, περισσότερους ελέγχους ασφαλείας και πιο πολλές επιλογές για την οθόνη αφής. Το νέο λειτουργικό επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να ανταλλάσσουν δεδομένα μεταξύ διαφόρων συσκευών χρησιμοποιώντας την υπηρεσία υπολογιστικού «νέφους» SkyDrive, κάτι ανάλογο με αυτό που προσφέρουν ήδη η Apple και η Google.


Η αμερικανική εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε σκοπεύει να κυκλοφορήσει στην αγορά το νέο προϊόν της, όμως οι περισσότεροι αναλυτές της αγοράς πληροφορικής εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί φέτος τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.


Τα Windows 8 θεωρούνται η μεγαλύτερου εύρους αλλαγή που έχει ποτέ γίνει στο λειτουργικό σύστημα, το οποίο χρησιμοποιούν οι περισσότεροι υπολογιστές διεθνώς. Στόχος των αλλαγών, μεταξύ άλλων, είναι να επιτρέψει στα Windows να λειτουργούν απρόσκοπτα, εκτός από τους επιτραπέζιους (desktop) και τους φορητούς υπολογιστές (laptop), επίσης στις νέας γενιάς φορητές συσκευές, όπως οι ταμπλέτες (tablet PCs) και τα «έξυπνα» κινητά (smartphones).


Καθώς πλησιάζει η κυκλοφορία των Windows 8, οι αναλυτές ήδη έχουν διαπιστώσει μια επιβράδυνση στις πωλήσεις υπολογιστών, καθώς κάποιοι καταναλωτές προτιμούν να περιμένουν να αγοράσουν το νέο υπολογιστή τους μαζί με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Η εταιρεία προσπαθεί να αποθαρρύνει αυτή την τάση αναβολής αγορών, κάνοντας ειδικές προσφορές σε όσους αγοράσουν υπολογιστές με Windows 7, καθώς θα μπορούν, με χαμηλή τιμή, να αναβαθμίσουν το σύστημά τους σε Windows 8 Pro, όταν αυτό κυκλοφορήσει.


Πηγή: ΑΜΠΕ


ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News