NASA: Στέλνει στο διάστημα ρομποτικό φίδι για να εντοπίσει εξωγήινη ζωή (vid)

Επιστήμη
NASA: Στέλνει στο διάστημα ρομποτικό φίδι για να εντοπίσει εξωγήινη ζωή (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA πρότεινε την ιδέα να χρησιμοποιηθεί το EELS για να εξερευνήσει μέρη που είναι δύσκολο ή αδύνατο να προσεγγίσουν άλλα οχήματα

Η NASA ετοιμάζεται να προσθέσει ένα νέο μέλος στον στόλο των εξερευνητών του διαστήματος και αυτό δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Ας καλωσορίσουμε το Exobiology Extant Life Surveyor (EELS), ένα ρομπότ που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το πρότυπο ενός φιδιού.

Με μήκος 3,9 μέτρα, το EELS περιλαμβάνει 10 τμήματα που μοιάζουν με τιρμπουσόν που του επιτρέπουν να διασχίζει απόκοσμα εδάφη χρησιμοποιώντας περιστρεφόμενους τροχούς κατά μήκος του σώματός του, αναφέρει το Designtaxi.

Η NASA πρότεινε την ιδέα να χρησιμοποιηθεί το EELS για να εξερευνήσει μέρη που είναι δύσκολο ή αδύνατο να προσεγγίσουν άλλα οχήματα.

Για παράδειγμα, η διαστημική υπηρεσία ελπίζει να στείλει το EELS α εξερευνήσει τον Εγκέλαδο, ένα μικρό παγωμένο φεγγάρι του Κρόνου.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά οχήματα-ρομπότ, το EELS είναι σε θέση να διερευνήσει τέτοια περιβάλλοντα σέρνοντας μέσα σε σχισμές και κολυμπώντας μέσα στο νερό.

Το σύστημα χρησιμοποιεί καινοτόμες περιστρεφόμενες προωθητικές μονάδες που λειτουργούν ως μηχανισμοί πρόσφυσης και υποβρύχιες προωθητικές μονάδες.

Αυτό θα επιτρέψει στο ρομπότ να αποκτήσει πρόσβαση σε μια έξοδο αεραγωγού πλουμίου και να την εντοπίσει πίσω στην ωκεάνια πηγή της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News