Οι επενδύσεις στην τεχνολογία αυξάνονται παρά την κρίση

Οικονομία
Οι επενδύσεις στην τεχνολογία αυξάνονται παρά την κρίση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συντάκτες της έκθεσης σχετίζουν, σε μεγάλο βαθμό, την αύξηση των επενδύσεων στο ΙΤ με την ανάγκη των μικρομεσαίων εταιρειών της Ευρώπης να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους στο νέο, υβριδικό, περιβάλλον.

Διευρύνονται, παρά την κρίση και τον ενεργειακό «πονοκέφαλο», οι επενδύσεις στην τεχνολογία, σύμφωνα με μελέτη της Dynabook, η οποία αναφέρει οτι οι προϋπολογισμοί για την Πληροφορική παραμένουν σε άνοδο σε ολόκληρη την περιοχή της Ευρώπης.

Για παράδειγμα, το 54% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Μεγάλη Βρετανία δηλώνει ότι έχει υψηλότερο προϋπολογισμό για το IT φέτος σε σύγκριση με πέρυσι (σ.σ. πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανόδου που καταγράφει η σχετική έκθεση).

Την ίδια στιγμή, οι μισές (48%) μικρομεσαίες εταιρείες στη Γαλλία έχουν επίσης δρομολογήσει αυξημένες επενδύσεις στην τεχνολογία για το 2022, ενώ ακολουθούν, με 46%, οι ισπανικές ΜμΕ. Συνολικά, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, μόνο το 22% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη σκοπεύει να μειώσει το 2022 τον επενδυτικό του προϋπολογισμό για τον τομέα της Πληροφορικής. Σύμφωνα με το sepe.gr, οι συντάκτες της έκθεσης σχετίζουν, σε μεγάλο βαθμό, την αύξηση των επενδύσεων στο ΙΤ με την ανάγκη των μικρομεσαίων εταιρειών της Ευρώπης να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους στο νέο, υβριδικό, περιβάλλον.

Οι τρεις κορυφαίες επενδυτικές προτεραιότητες για το ΙΤ για τους επόμενους 12 μήνες, όπως προκύπτει από την έρευνα, αφορούν τις υποδομές κυβερνοασφάλειας (46%), τις λύσεις που βασίζονται σε cloud (46%) και την απομακρυσμένη υποστήριξη των συστημάτων Πληροφορικής (44%). Ο εξοπλισμός των εργαζομένων με συσκευές αποτελεί, επίσης, δημοφιλή επενδυτική προτεραιότητα (40%) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Την ανάγκη για περαιτέρω ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων υπογραμμίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το γεγονός ότι σήμερα τα 2/3 των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν ακόμη βελτιστοποιήσει πλήρως την επιχείρηση τους για υβριδική εργασία. Επίσης, σχεδόν οι μισές ΜμΕ της περιοχής χάνουν τουλάχιστον 12 εργάσιμες ημέρες τον χρόνο ανά εργαζόμενο, λόγω διακοπής της λειτουργίας των συστημάτων πληροφορικής. Γι’ αυτό, άλλωστε, η μείωση του χρόνου διακοπής της λειτουργίας των συστημάτων πληροφορικής αποτελεί κορυφαία πρόκληση για λίγο περισσότερο από τις μισές (51%) επιχειρήσεις.

Για τις εταιρείες, που δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους για να θωρακίσουν τη λειτουργία των συστημάτων ΙΤ, αυτό που συνήθως τους λείπει είναι το προσωπικό: Το 36% δήλωσε ότι δεν έχει αρκετό προσωπικό ασφάλειας πληροφορικής, ενώ το 34% δηλώνει το ίδιο για το προσωπικό πληροφορικής ευρύτερα.

Φωτογραφία αρχείου Pixabay

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News