Καινοτομία

Έρευνα - smartwatches: 64% των Ελλήνων θεωρούν ότι βελτιώνουν τη ζωή μας

Ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό, 76% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ήδη smartwatch, με το 33% να το έχει αγοράσει τους τελευταίους 12 μήνες σύμφωνα με έρευνα της IPSOS

Περισσότεροι από 6 στους 10 Έλληνες (64%) θεωρούν ότι τα smartwatches μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με έρευνα της IPSOS, η οποία έγινε σε 10 χώρες- μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με πρωτοβουλία της HUAWEI, πάνω από 3 στους 5 θεωρούν ότι οι έξυπνες συσκευές μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. Οι έξυπνες συσκευές που περιλήφθηκαν στη μελέτη ήταν smartphones, smartwatches, smartbands και ασύρματα ακουστικά. Μάλιστα, ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν και το στρες

 Ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό, 76% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ήδη smartwatch, με το 33% να το έχει αγοράσει τους τελευταίους 12 μήνες. Το 27% επιθυμεί να το αγοράσει τον επόμενο χρόνο.  Σε γενικές γραμμές το 76% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί ήδη smartphone, το 19% smartwatch, το 15% smartband και το 28% ασύρματα ακουστικά.

 Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ερωτηθέντες υποστηρίζουν ότι η ποιότητα της συσκευής είναι εξίσου σημαντική με τις λειτουργίες της.  Ζωτική κρίνει το 73% και το 70% των ερωτηθέντων, την αδιαβροχοποίηση και την μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 Τέλος, ο βηματομετρητής είναι η πιο δημοφιλής λειτουργία υγείας που χρησιμοποιείται σε smartphone μεταξύ όλων των χωρών. Όσον αφορά τα smartwatches/smartbands στην Ελλάδα, το top 3 με τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες συμπληρώνουν η καταγραφή παλμών και η παρακολούθηση ύπνου.

Οι έξυπνοι βοηθοί

Σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων επισημαίνει ότι η ποιότητα ζωής μπορεί να γίνει καλύτερη με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, μετά από σχετική ερώτηση της έρευνας. Ένα εντυπωσιακό 52% των ερωτηθέντων στη χώρα μας, δήλωσε μάλιστα πως οι έξυπνες εφαρμογές και συσκευές μπορούν πράγματι να τους βοηθήσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Παράλληλα, οι τομείς που αναφέρονται ως εκείνοι, που χρειάζονται περισσότερο βελτίωση, είναι: η υγεία συνολικά (61%), το άγχος (50%) και η ποιότητα ύπνου (46%).

Συνολικά, η έρευνα δείχνει ότι οι πολίτες, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν όσα ταλαιπωρούν τον οργανισμό τους (κακή φυσική κατάσταση, άγχος, αϋπνία, πεσμένη διάθεση) αναγνωρίζουν πως χρειάζονται έναν καθημερινό βοηθό,  όπως τα smartwatches και smartbands, που θα τους δώσει την έξτρα ώθηση να πετύχουν τους στόχους τους.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια