Smart Home: Τα σημαντικότερα οφέλη και οι λόγοι που τα επιλέγουν οι καταναλωτές

Κόσμος
Smart Home: Τα σημαντικότερα οφέλη και οι λόγοι που τα επιλέγουν οι καταναλωτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην προτιμήσεις των καταναλωτών βρίσκονται ολοένα και περισσότερο τα «έξυπνα» σπίτια, καθώς το πιο σημαντικό όφελος η εξοικονόμηση ενέργειας

Τα «έξυπνα» σπίτια είναι πλέον γεγονός, καθώς ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν τις υπηρεσίες του. Οι «έξυπνες» οικιακές συσκευές κάνουν την καθημερινότητα ευκολότερη, βοηθώντας την ίδια στιγμή, στην εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας.

Σύμφωνα με ΣΕΠΕ που επικαλείται στοιχεία από την έρευνα “ThinQ 2021 Smart Home Report”, η ηλικιακή ομάδα που επιλέγει να μείνει μέσα σε smart home είναι από 50 έως 54. Παρόλο που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, η επιλογή τους οφείλεται στο γεγονός ότι μένουν πολλές ώρες μέσα στο σπίτι.

Οι νεότεροι άνθρωποι ηλικίας 20 ετών, βρίσκουν πιο ελκυστική την ιδέα να έχουν στην κατοχή τους συσκευές προηγμένης τεχνολογίας. Όσο για τις ηλικίες 45 και άνω, είναι ιδιαίτερα σημαντικό η υψηλή απόδοση τέτοιων συσκευών, σε ένα «έξυπνο» σπίτι.

«Το γεγονός, ότι τα έξυπνα σπίτια παρέχουν προσαρμοσμένες και εύχρηστες λύσεις, αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα, καθώς όλοι μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη ανεξάρτητα από το τεχνολογικό υπόβαθρο ή την ηλικία», αναφέρει η μελέτη.

Οι λόγοι που επιλέγουν Smart Home

Η έρευνα αποκάλυψε πώς οι «έξυπνοι» χώροι παρέχουν ευέλικτες λύσεις, που προσαρμόζονται στον ιδιαίτερο τρόπο ζωής κάθε χρήστη σύμφωνα με τις βασικές αξίες, τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του.

Στην ερώτηση λοιπόν «Τι ζητούν από ένα ‘’έξυπνο’’ σπίτι», το 17% απάντησε ότι θέλει να ελέγχονται αυτόματα οι συσκευές, το 15,7% να εξοικονομεί ενέργεια και κόστος ενώ το 13% να είναι προσωποποιημένο.

Τεχνητή νοημοσύνη

Τα «έξυπνα» πλυντήρια ρούχων είναι αυτά που επικρατούν στις προτιμήσεις των καταναλωτών, καθώς έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν το βάρος και την απαλότητα του υφάσματος επιλέγοντας αυτόματα το πλύσιμο και την θερμοκρασία για το πλύσιμο των ρούχων.

«Η AI τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα “έξυπνα” σπίτια, βελτιστοποιεί τις οικιακές συσκευές με στόχο την επίτευξη εξαιρετικής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Έτσι, βελτιώνεται η χρηστικότητα με αποτέλεσμα να εξοικονομείται όχι μόνο ενέργεια, αλλά και πολύτιμος χρόνος για τους χρήστες, προσφέροντας τους μια πιο άνετη ζωή», σημειώνει η έρευνα.

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News